Съединение в халюциногенните гъби е помогнало на хора, злоупотребяващи с

...
Съединение в халюциногенните гъби е помогнало на хора, злоупотребяващи с
Коментари Харесай

Халюциногенните гъби помагат за лечение на алкохолизъм -

Съединение в халюциногенните гъби е помогнало на хора, злоупотребяващи с алкохол, да лимитират потреблението му или да се откажат изцяло в най-стриктния тест на псилоцибин против алкохолизъм, съобщи Асошиейтед прес.

Необходими са спомагателни проучвания, с цел да се откри дали резултатът е дълготраен и дали работи в по-мащабно изследване. Много от тези, които са приемали плацебо вместо псилоцибин, също са съумели да лимитират пиенето. Вероятната причина е, че всички участници в проучването са били мощно стимулирани и са получили разговорна терапия.

Псилоцибинът, съдържан в няколко типа гъби, може да аргументи ярки халюцинации, продължаващи часове наред. Коренното население го е употребило в целебни ритуали, а откриватели изследват дали може да облекчи меланхолия или да помогне на дългогодишни пушачи да откажат цигарите. Веществото е нелегално в Съединени американски щати, макар че Орегон и няколко града са го декриминализирали.

Новото проучване, оповестено изданието " Психиатрия " на Американската здравна асоциация, е " първото модерно, прецизно, следено изследване " дали то може да помогне и на хора, борещи се с алкохола, споделя Фред Барет, невролог от университета " Джон Хопкинс ", който не е взел участие в изследването.

В проучването 93 пациента са приемали капсула, съдържаща псилоцибин или плацебо, лежали са на диван със затворени очи и са слушали записана музика през слушалки. Изследваните лица са прекосявали през два такива сеанса с период от един месец и 12 сеанса разговорна терапия, оповестява Българска телеграфна агенция.

По време на осемте месеца след първия сеанс пациентите, приемащи псилоцибин, са се справяли по-добре от другата група, злоупотребявайки с алкохол приблизително на към 1 от 10 дни по отношение на към 1 от 4 дни при участниците на плацебо. Почти половината от приелите псилоцибин са спрели да пият изцяло спрямо 24 % от контролната група.

Само три стандартни медикаменти - дисулфирам, налтрексон и акампросат, са утвърдени за лекуване на разстройство, обвързвано с използването на алкохол. Нови медикаменти не са одобрявани от близо 20 години.

Въпреки че не е известно по какъв начин тъкмо действа на мозъка, откривателите считат, че псилоцибинът усилва връзките му и най-малко краткотрайно трансформира метода, по който той се провежда, отбелязва ръководителят на проучването доктор Майкъл Богеншуц от Медицинския център " Лангон " към Нюйоркския университет.

Малко се знае за това какъв брой трайни могат да бъдат тези нови връзки. На доктрина, в композиция с разговорна терапия, хората може да са способни да се откажат от неприятните си привички и по-лесно да възприемат нови настройки.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР