Съдийската комисия към Българския футболен съюз (БФС) проведе традиционния летен

...
Съдийската комисия към Българския футболен съюз (БФС) проведе традиционния летен
Коментари Харесай

Българските съдии проведоха семинар преди началото на футболния сезон

Съдийската комисия към Българския футболен съюз (БФС) организира обичайния летен семинар преди началото на сезона в професионалния футбол, а всички родни футболни рефери демонстрираха положителни физически индикатори и теоретична подготовка.

Събитието се организира в интервала 6-9 юли в Национална футболна база „ Бояна “ с присъединяване на водещите и помощник съдиите от Първа и Втора професионална лига.

Програмата започва в четвъртък (6 юли) с теоретични и на практика тренировки за VAR и AVAR реферите ни под управлението VAR мениджъра към БФС Петър Петров и инструкторите Радан Мирянов, Милко Николов, Николай Йорданов, Крум Стоилов, Николай Петров, Веселин Мишев и Йордан Иванов.

На 6 и 7 юли съдиите и асистентите от ВПЛ участваха в лекции, свързани с разбор на миналото състезание и новостите в Правилата на играта, а по-късно минаха писмен изпит по Правилата на играта и VAR протокола. Физическите проби включваха BMI и BFP измервания (индекс на телесна маса и % телесни мазнини).

На 7 юли (петък) започва и семинарът за съдиите от ППЛ, които бяха приветствани от вицепрезидента на БФС Емил Костадинов и шефа „ Първенства и шампионати “ Валентин Чакъров. Програмата на елитните ни рефери стартира с разбор на миналото състезание и лекция на водещия ни инструктор Милко Николов за новостите в Правилата на играта, след което се организираха писмените изпити по Правилата на играта и VAR протокола.

На 8 юли (събота) арбитрите от ППЛ минаха през наложителните BMI и BFP измервания, последвани от лекция на Радан Мирянов, който срещна участниците с последните рекомендации на Съдийската комисия на УЕФА, изнесени на съдийски симпозиум в Букурещ по-рано през годината. Николай Петров, Атанас Бозев, Милко Николов и Борис Борисов презентираха интерактивни лекции по Правило 11 и Правило 12, а Радан Мирянов и Петър Петров осведомиха съдиите за трендовете във VAR връзката.

На 9 юли (неделя) се организира и полудневен семинар за Съдийските наблюдаващи в професионалния футбол, чиято стратегия включваше лекции и презентации от Мартин Богдев, Радан Мирянов, Ичко Лозев и Петър Петров.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР