Съдийската колегия на ВСС днес прати шестима нови съдии в

...
Съдийската колегия на ВСС днес прати шестима нови съдии в
Коментари Харесай

Шестима нови върховни съдии подсилват Наказателната колегия на ВКС

Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет през днешния ден прати шестима нови съдии в Наказателната гилдия на Върховния касационен съд (ВКС).

Това са Светла Букова, Весислава Иванова и Калин Калпакчиев от Софийския апелативен съд, Виолета Магдалинчева от Софийския градски съд (която обаче също бе командирована в САС), Бонка Янкова - зам.-председател на ОС-Търговище и Даниел Луков - боен арбитър от Пловдив.

Конкуръст е разгласен преди година и половина, а измежду множеството съдии, които не се класираха този път, са Вера Чочкова, Петя Крънчева (станала известна към свадите с някогашния ръководител Владимира Янева), Стефан Милев, Карамфила Тодорова (която бе кандидат и за европейски делегиран прокурор) и мн. др. 

Заради проточилия се дълго време конкурс, Комисията по атестиране и състезания през днешния ден предложи и авансово осъществяване. Решението на колегията за назначение, както и за незабавното осъществяване подлежат на обжалване пред Върховен административен съд.

Гласуването мина единомислещо с 9:0, като отказ си направи представляващият Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев, тъй като арбитър Виолета Магдалинчева е негова щерка.

Същевременно ВСС обявява и 38 места за в началото назначение в най-ниското равнище - регионите съдилища. Преди това колегията предприе разбърквания.- с цел да се отварят бройки в по-натоварени съдилища и противоположното, стана ясно от думите на Драгомир Кояджиков
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР