Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) не преназначи Лозан

...
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) не преназначи Лозан
Коментари Харесай

ВСС не преназначи Лозан Панов във Върховния административен съд

Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) не преназначи Лозан Панов като арбитър във Върховния административен съд, както самият той изиска. В поддръжка на заявката му гласоподаваха седем от членовете на колегията, а двама бяха срещу – Боян Магдалинчев и Драгомир Кояджиков.

Дебатът по подадената от Панов молба мина в замяна на реплики за оказване на въздействие по каузи, обвинявания в отправяне на внушения, накърняване на независимостта на съдиите от Върховен административен съд и въпроси за какво той не остане във Върховния касационен съд (ВКС) след края на мандата си, с цел да „ бере плодовете на своето ръководство “.

Към момента Панов е ръководител на Върховен касационен съд. Преди седмици той изиска от кадровиците на правосъдната власт да го преназначат във Върховния административен съд, където беше преди да встъпи в актуалната си служба.

Заради създалата се обстановка в сряда се чака да има изключително съвещание на Съдийската гилдия, на което още веднъж да бъде разисквана молбата на Панов, оповестява профилираното издание lex.bg

Мандатът на Панов като ръководител на Върховен касационен съд изтича на 10 февруари, когато новоизбраният началник на съда би трябвало публично да встъпи в служба.

До 2015 година той беше арбитър във Върховния административен съд. На президентските избори предходната есен Панов се кандидатира за държавен глава, само че получи поддръжката на под 4% от гласоподавателите. Панов беше изпреварен от ръководителя на “Възраждане ” Костадин Костадинов.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР