Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет прие оставката на Методи

...
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет прие оставката на Методи
Коментари Харесай

Съдийската колегия на ВСС прие оставката на Мертоди Лалов

Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет одобри оставката на Методи Лалов, оповестява " 24 часа ". Той я подаде на 4 август.

Това беше следващо съвещание, на което кадровиците се занимаваха с освобождението на Лалов. От показана през вчерашния ден информация излиза наяве, че не е решил 2 ограничения за неотклонение. Предишният път Лалов не беше освободен тъкмо поради мярка за неотклонение, по която не се е произнесъл.

Представляващият Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев разгласи, че няма да гласоподава оставката на Лалов, до момента в който той не реши двете ограничения за неотклонение. Шефът на Върховен административен съд Георги Чолаков обаче, му опонира, че в случай че Лалов желае той в никакъв случай няма да ги реши, а те не могат да го държат принудително.

Шефът на Висшия парламентарен съд Лозан Панов също прикани кадровиците да гласоподават оставката, с цел да се завърши този случай един път вечно. С 8 гласа за и 4 срещу Методи Лалов беше освободен. Против гласоподаваха членовете на софийската гилдия Боян Магдаличев, Вероника Имова, Стефан Гроздев и Севдалин Мавров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР