Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет обяви конкурси за 28

...
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет обяви конкурси за 28
Коментари Харесай

Обявиха конкурси за съдии във Враца, Монтана и Видин

Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет разгласи състезания за 28 длъжности „ младши арбитър “ в окръжните съдилища в страната. Сред тях са Видин, Враца и Монтана, научи BulNews.bg.
В храмовете на Темида в Северозапада има по една свободна служба. В останалите градове в страната те са:
Окръжен съд – Варна – 3 длъжности;
Окръжен съд – Кърджали – 1 длъжност;
Окръжен съд – Перник – 1 длъжност;
Окръжен съд – Пловдив – 3 длъжности;
Окръжен съд – Русе – 1 длъжност;
Окръжен съд – Търговище – 1 длъжност;
Окръжен съд – Хасково – 1 длъжност;
Софийски градски съд – 13 длъжности,
Окръжен съд – Бургас – 2 бройки.
За всички тях се провежда конкурс. Една свободна служба има и в Търговище, само че за нея асортимент няма да има.
Кандидатите подават персонално или посредством документално акредитиран техен представител документално заявление за присъединяване в състезанието в 14-дневен период от датата на обявяване на обявата в Държавен вестник.
Конкурсът ще се организира от конкурсна комисия на два стадия. На 06.04.2019 година (събота) от 9 ч. в постройката на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ ще се организира писменият изпит, като разпределението на претендентите по зали ще бъде оповестено на интернет уеб страницата на Висш съдебен съвет в раздел „ Важно/Конкурсни процедури “. Устният изпит ще се организира по график и тук-там, избрани от конкурсната комисия.
Решенията на Съдийската гилдия за обвяване на длъжностите за младши арбитър в окръжните съдилища и за оповестяване на състезанието за заемане на 28 от длъжностите ще бъдат обнародвани в „ Държавен вестник “, и оповестени в един централен ежедневник, и на уеб страницата на Висш съдебен съвет в интернет.
С решението си Колегията планува 2 бройки в състезанието за длъжността „ младши арбитър “ за Окръжен съд – Бургас, без тези щатни длъжности да са налични сега, защото те ще бъдат действително заети през 2022 година
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР