Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет няма да обсъжда днес

...
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет няма да обсъжда днес
Коментари Харесай

Съдийската колегия на ВСС няма да обсъжда днес избора на Сарафов за и.д. гл. прокурор

Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет няма да разисква през днешния ден избора на Борислав Сарафов за краткотрайно изпълняваш длъжността " основен прокурор ". Това стана ясно от думите на Атанаска Дишева при започване на постоянното съвещание на Колегията:

" Такава позиция, персонално аз, а и членовете, уповавам се, на Съдийската гилдия ще изразим на съвещанието в четвъртък, в случай че, несъмнено, министърът на правораздаването включи такава точка в дневния ред, обществени изказване, за което той към този момент направи. На този стадий ние нито имаме опция, нито следва да показваме позиция като групов орган. Всеки от нас евентуално е формирал такава или ще образува и ще изрази с вота си на съвещанието в четвъртък ".

БНР напомня, че правосъдният министър Атанас Славов съобщи, че ще предложи на Висшия правосъден съвет в четвъртък да разиска като изключителна точка - кой е законният орган да избере краткотрайно изпълняващ длъжността " основен прокурор " - Прокурорската гилдия или Пленумът на Съвета.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР