Съдията от Специализираният наказателен съд Андон Миталов, който пусна председателят

...
Съдията от Специализираният наказателен съд Андон Миталов, който пусна председателят
Коментари Харесай

Спецсъдията Андон Миталов е първият корумпиран в списъка на САЩ

Съдията от Специализираният углавен съд Андон Миталов, който пусна ръководителят на съдружие " Русофили " Николай Малинов да пътува в Русия, е първият със възбрана да пътува в Съединени американски щати поради " присъединяване в сериозна корупция ".

" В качеството си на длъжностно лице Миталов е взел участие в корупционни дейности, които подкопават върховенството на закона и съществено компрометират независимостта на демократичните институции в България ", се споделя в формалното изказване на държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо, представено от американското посолство в София.

С наложена възбрана да пътуват в Съединени американски щати са още брачната половинка на съдията Корнелия Стойкова-Миталова и на неговата щерка Гергана Миталова.

Огласяването на името на арбитър Миталов се прави по силата на Закона за бюджетни разноски, задгранични интервенции и свързани стратегии на Държавния департамент за 2020 година

Законът планува опцията държавният секретар на Съединени американски щати да показва имената на такива длъжностни лица обществено или да го прави конфиденциално.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР