Съдията от Плевенския окръжен съд Владислава Цариградска е получила нови

...
Съдията от Плевенския окръжен съд Владислава Цариградска е получила нови
Коментари Харесай

Съдия Цариградска е получила нови заплахи

Съдията от Плевенския областен съд Владислава Цариградска е получила нови закани нощес, откакто даде изявление за проблемите в правосъдната власт и случая с Мартин Божанов-Нотариуса, стана ясно от нейна изява по Нова телевизия.
" След като през вчерашния ден дадох изявление по БНР, в което приказвах за ръководителя на дирекция " Публична връзка " към основния прокурор Веселин Иванов, който е един от подателите на сигнали против Сарафов, получих предизвестие от наша обща позната „ да се кротна “. Думите са: „ Кажи на тази жена да се кротне “. Представете си щом има такива закани към арбитър, какво може да се случи с елементарен човек, описа тя. Цариградска отхвърли да каже коя е приятелката ѝ и кой тъкмо я заплашва.
По БНР Цариградска разгласи, че всички интензивности по случая " Нотариуса " са реплика и по тази причина тя е затруднена да показва доказателства за изказванията си. " Явно това е следващата замяна - описи, които, обърнете внимание, още веднъж бяха извадени от хора от политическата власт, от хора в Народното събрание, без да имаме никаква изясненост по какъв начин се вадят тези описи. Какви хора, въз основа на какви доказателства са били включени там. На този стадий за мен изрично няма вяра в тези формати да бъде разкрита истината. Аз съм затруднена да представям доказателства, тъй като не ми се разрешава да вземам участие в нито едно произвеждане, в което мога да желая събиране на доказателства, по-специално -  в досъдебното произвеждане за заканите по отношение на мен. Нека да припомня, че самият Борислав Сарафов, който в този момент извършва функционалностите на основен прокурор, ни описа по какъв начин се основават сходни докладни и сходни компромати, които от дирекция " Публична връзка " към основния прокурор  се пускат към избрани медии, които господин Сарафов не искаше да назове поименно. Ръководителят на тази дирекция Веселин Иванов беше подал персонално против господин Сарафов някаква докладна за имотното му положение, която тези дни беше прекъсната от първия по механизма (за следствие на основния прокурор - б.р.) арбитър Талева. Веселин Иванов към момента оглавява тази дирекция. Може ли още веднъж през сходни способи да се спускат някакви описи и някакви хора да стартират да живеят в стрес и в смут, в какъвто аз живях.... Не мога да кажа от кой център е (списъкът - б.р.), само че ви споделям обществени самопризнания на ръководителите на признанията - какво могат да вършат те ", сподели тя тогава.
" Ако няма задоволително публичен напън институциите да проработят, тези групировки ще не престават да си разменят компромати, да търгуват с компроматите, а въпреки това - няма да изключа да продължи запушването на усти на хора като Мартин Божанов ", сподели още Владислава Цариградска.
„ Вече би трябвало да приказваме за проблема „ Осемте нотариуса “. Това дава отговор на въпроса какъв брой са преплетени нещата. Има още доста въпроси, има доста забъркани, доста унищожени човешки ориси. Подчиняването на съдиите на режими и мафиотски структури коства животи на хора “, сподели тя.
Според нея по-важно е да се намерения дали има справедливи източници, посредством които да се възстановят събитията обратно във времето. " За мен „ Кутията на Пандора ” са специфичните разследващи средства. Бюрото за надзор на СРС ми сподели: " Много незабавно ни дайте формален документ от ръководителя на съда кой кабинет сте употребила ". В интервала, в който имам задоволително съображение да допускам, че съм била скрито следена, освен посредством подслушване, считам, че съм и следена ”, съобщи Цариградска.
По думите ѝ от Бюрото за надзор на СРС умишлено не са направили инспекция на кабинета ѝ в границите на половин година, защото по думите ѝ в съда в Луковит те са два и елементарно е можело да бъде тествано кои са и дали в тях е имало подслушващи устройства.
Съдия Цариградска съобщи, че Мартин Божанов-Нотариуса е бил скришен помощник на Министерство на вътрешните работи. „ Имал е водещ началник от ведомството. По неофициална информация мисля, че той е от 3-то РУП, който напълно неотдавна е бил освободен от служба. Добре е да зададете тези въпроси към министъра на вътрешните работи ”, съобщи Цариградска.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР