Съдия в никарагуанската столица Манагуа осъди две френски гражданки на

...
Съдия в никарагуанската столица Манагуа осъди две френски гражданки на
Коментари Харесай

Две френски гражданки бяха осъдени на осем години затвор в Никарагуа

Съдия в никарагуанската столица Манагуа осъди две френски гражданки на осем години затвор по обвинявания в скрит план, заяви правозащитна организация, представена от Ройтерс.

Осъдените са Жанин Орвильор и щерка ѝ Ана Алварес, които са надлежно брачна половинка и щерка на опозиционен водач в заточение. Те бяха задържани през септември предходната година и упрекнати в скрит план и подриване на единството на нацията - обвинявания, които държавното управление на президента Даниел Ортега постоянно употребява против свои съперници.

" Отхвърляме тези дейности на режима и на правосъдната власт. Настояваме за незабавното освобождение (на двете жени), тъй като те са почтени ", съобщи Никарагуанският център за човешки права.

Понастоящем държавното управление на Никарагуа не е откликнало на молбата на Ройтерс за коментар по въпроса.

Правозащитната организация заяви още, че управляващите са конфискували персонални притежания на двете френски гражданки и на един никарагуански жител като коли и мобилни телефони, написа Българска телеграфна агенция.

Миналия октомври френското държавно управление съобщи, че е " надълбоко обезпокоено " от ареста на двете дами, напомня Ройтерс.

Базираният в Коста Рика Хавиер Алварес, който е брачен партньор на Жанин Орвильор и татко на Ана Алварес, съобщи пред Ройтерс, че дейностите на никарагуанското държавно управление против околните му са демонстрация на политическо възмездие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР