Съдия се произнесе за избирателни работници в Джорджия по дело за клевета срещу Руди Джулиани за фалшиви избори през 2020 г.

...
Вашингтон — Федерален съдия в сряда застана на страната на
Коментари Харесай

Вашингтон — Федерален съдия в сряда застана на страната на двама бивши избирателни работници от Джорджия, които заведоха дело срещу Руди Джулиани, твърдейки, че ги е клеветил чрез лъжливи твърдейки, че са участвали в схема за изборна измама по време на президентските избори през 2020 г.

САЩ. Окръжният съдия Берил Хауъл, която заседава във федералния окръжен съд във Вашингтон, окръг Колумбия, постанови неприсъствено решение срещу Джулиани, като го подведе под отговорност по няколко иска, включително клевета, заведени от Руби Фрийман и Уондреа АрШайе "Шей" Мос, които са майка и дъщеря, съответно. Двамата са служили като избирателни служители в окръг Фултън, Джорджия, на последните президентски избори и са помагали в процеса на преброяване на гласовете в State Farm Arena в Атланта.

Хауъл също нареди на Джулиани, бивш кмет на Ню Йорк който е бил външен адвокат на бившия президент Доналд Тръмп, за да възстанови на Фрийман и Мос повече от 89 000 долара адвокатски хонорари и разходи, свързани с искане съдът да принуди Джулиани да изпълни задълженията си за откриване. Джулиани също трябва да гарантира, че неговите едноименни фирми покриват повече от 43 000 долара адвокатски хонорари, свързани с усилието да ги принуди да отговарят на искания за документи и показания, каза съдията.

Мнение от 57 страници. „Обличането на мантията на виктимизация може да играе добре на публична сцена пред определена аудитория, но в съда това представяне служи само за подкопаване на нормалния процес на разкриване в праволинеен случай за клевета, със съпътстващата необходимост от повторен съд намеса."

Двете страни трябва да предложат три дати между ноември и февруари за съдебен процес, за да се определи сумата на щетите, ако има такива, които Джулиани дължи на Фрийман и Мос в резултат на неговата клевета и умишлено причиняване на душевни страдания, съгл. Хауъл написа, че като санкция за това, че Джулиани не е възстановил 89 000 долара адвокатски хонорари до 25 юли, журито може да бъде инструктирано да „заключае, че той умишлено се опитва да скрие съответните открития за своите финансови активи с цел изкуствено намаляване на чистата си сметка струва", когато определя сумата, която да се присъди на Фрийман и Мос.

Хауъл отбеляза в мнението си, че освен 193 документа, първоначално представени от Джулиани, резултатът от усилията за получаване на материал по време на процеса на откриване е "до голяма степен една страница от съобщения, петна от неразгадаеми данни, отрязък от финансовите документи, които трябва да бъдат представени, и декларация и две условия от Джулиани. отколкото швейцарско сирене", и казаха, че "изясняват целта му" да заобиколи процеса на откриване и съдебния процес по заслугите, където защитите му ще бъдат внимателно разгледани и тествани.

"И все пак, точно както да използваш преки пътища, за да спечелиш изборите носят рискове – дори потенциална наказателна отговорност – заобикалянето на процеса на откриване носи сериозни санкции, без значение какви резерви несъответстващата страна може да се опита изкуствено да запази за обжалване“, пише Хауъл.

Тед Гудман, политически съветник на Джулиани осъди мнението на Хауъл и каза, че то трябва да бъде отменено. Той твърди, че електронните доказателства, за които Джулиани е обвинен, че не ги е съхранил, са иззети и държани от ФБР.

„Това мнение от 57 страници относно откритието – което обикновено не е повече от две или три страници – е отличен пример на въоръжаването на нашата съдебна система, където процесът е наказанието," каза Гудман в изявление.

Решението на Хауъл е кулминацията на продължилото месеци движение напред-назад относно задълженията на Джулиани за откриване в костюма, заведен от Фрийман и Мос. Двамата поискаха от Хауъл през юли да наложи санкции на Джулиани за това, че не е съхранил електронни доказателства от своите имейли, съобщения и акаунти в социални медии, както и електронни устройства.

Джулиани поиска от съда да отхвърли искането им той да бъде наказан и призна, че е направил неверни изявления, когато твърди, че Фрийман и Мос са участвали в измама на гласоподаватели по време на изборите.

Двете жени заведоха делото си за клевета през декември 2021 г., твърдейки, че Джулиани е организирал продължителна клеветническа кампания срещу тях, като многократно обвинявайки ги в извършване на измама с гласоподаватели, за да променят резултата от изборите през 2020 г. в Грузия.

Майката и дъщерята бяха хвърлени в светлината на прожекторите, след като бяха показани на запис от охранителна камера от State Farm Arena в Атланта, докато обработват бюлетини. Джулиани и кампанията на Тръмп споделиха откъс от видеото и лъжливо заявиха, че Фрийман и Мос участват в схема за фалшиви бюлетини. Джулиани също така твърди без доказателства, че двамата са прехвърляли около USB портовете „сякаш са флакони с хероин или кокаин.“

Докато изборните служители в Джорджия опровергаха неоснователните твърдения, разпространявани от съюзниците на Тръмп, Фрийман и Мос бяха подложени на насилствени и расистки заплахи и тормоз. Обвинителен акт, върнат от голямо жури в окръг Фултън  този месец, обвиняващ Джулиани, Тръмп и 17 други за предполагаемата им роля в схема за отмяна на изборните резултати в Джорджия, подробно описва как съюзници на Тръмп са отишли ​​в къщата на Фрийман в началото на януари 2021 г. и се твърди, че са се опитали да повлияе на нейните показания в официално производство за събитията в State Farm Arena в деня на изборите през 2020 г.

Джулиани се опита да отхвърли делото от Фрийман и Мос, но Хауъл отхвърли искането през октомври и обвини първия кмет за прокарване на фалшиви истории, че изборите са били откраднати.

Той отрече да е извършил неправомерни действия в случая с Джорджия.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР