Съдия от Ню Мексико отхвърли искането за прекратяване на делото срещу оръжейника Rust Хана Гутиерес Рийд

...
Искане за прекратяване на делото за непредумишлено убийство срещу оръжейника
Коментари Харесай

Искане за прекратяване на делото за непредумишлено убийство срещу оръжейника Хана Гутиерес Рийд във връзка с фаталната стрелба през 2021 г. на операторката Халина Хътчинс на снимачната площадка на филма „Ръжда“ беше отхвърлено от съдия в Ню Мексико във вторник.

Адвокатът на защитата Джейсън Боулс се противопостави на изявлението, направено в прокуратурата, че Гутиерес Рийд вероятно е бил махмурлук в деня, в който е заредил пистолета за репетицията на сцената, предвид медийното отразяване на твърдението.

„Самото наказателно обвинение показва, че държавата вярва, че има вероятна причина г-жа Гутиерес да е действала безразсъдно. Това е наказателното обвинение“, опроверга прокурорът Кари Мориси. „Не можем да гледаме този случай във вакуум. Това е високопоставен случай.“

Съдията от окръжния съд на щата Ню Мексико Мери Марлоу Сомер каза, че този случай е в предварителен етап, заявявайки, че „извънсъдебните изявления на медиите“ не трябва да се разглеждат на този етап.

„За да кажеш, че всъщност си опетнил журито, още не сме стигнали“, каза Марлоу Зомър.

Джейсън Боулс също твърди, че има проблеми с юрисдикцията по делото, цитирайки, че обвиненията срещу Гутиерес Рийд са били първоначално повдигнати от Санта Фе D.A. Мери Кармак-Алтуис, която по-късно се оттегли. Но Марлоу Зомър каза, че проблемите с юрисдикцията са решени оттогава.

„Мисля, че оставаме в курса“, каза Марлоу Съмър, отбелязвайки, че не намира, че защитата е демонстрирала „действителни и съществени предразсъдъци“, които биха оправдали „изключително средство за защита като уволнение“.

Предварителното заседание по делото ще започне на 9 август.

Продукцията на уестърна с участието на Алек Болдуин беше спряна през 2021 г., когато Хътчинс беше смъртоносно прострелян, след като реквизитен пистолет, който Болдуин държеше, изстреля бойни патрони по време на репетиция.

Режисьорът Джоел Соуза също беше прострелян и ранен.

Прокурорите обявиха през април, че отхвърлят обвиненията за непредумишлено убийство срещу Болдуин, позовавайки се на нови доказателства, попаднали на вниманието на следователите, показващи, че пистолетът при стрелбата е бил модифициран, каза източник, запознат с разследването, каза тогава пред CNN.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР