Съдия от Джорджия постанови, че окръжният прокурор, който повдигна обвинения

...
Съдия от Джорджия постанови, че окръжният прокурор, който повдигна обвинения
Коментари Харесай

Тръмп не успя да изгони прокурор по високопрофилното дело в Джорджия за намеса в изборите през 2020 г.

Съдия от Джорджия постанови, че окръжният прокурор, който повдигна обвинявания за интервенция в изборите през 2020 година против Доналд Тръмп, може да остане по делото, в случай че водещият прокурор се отдръпна, заяви Си Ен Ен.

Съдията от Върховния съд на окръг Фултън Скот Макафи съобщи, че окръжният прокурор Фани Уилис може да остане на работа по високопрофилното дело, макар че в случай че го направи, юристът, който е наела за основен обвинител, Нейтън Уейд, би трябвало да се отдръпна.

Уейд подаде оставката си единствено няколко часа след решението на Макафи.

" Предлагам оставката си в полза на демокрацията, в символ на лоялност към американската общност и с цел да придвижим това дело допустимо най-бързо ", съобщи Уейд в писмо до Уилис.

Тръмп и останалите подсъдими се стремяха да изгонят Уилис, и да прекратят цялото дело в Джорджия, след разкритията, че тя е имала, съгласно тях, " несъответствуващи интимни персонални връзки " с Уейд.

Те твърдяха, че част от 650-те хиляди $, които Уейд е получил, с цел да работи по делото, са били употребявани от него, с цел да заведе Уилис на " обилни ваканции ", в това число круиз до Карибите и обиколка из долината Напа.

Уилис и Уейд признават, че са имали сантиментална връзка, само че упорстват, че тя е почнала едвам откакто тя го е назначила да работи по случая през ноември 2021 година

Обвиненията в непозволено държание против Уилис заплашваха да торпилират делото против Тръмп.

Кандидатът за президент на Републиканската партия пледира „ почтен “ през август по обвинявания в присъединяване в незаконен скрит план за анулация на изборния резултат през 2020 година в Джорджия, където демократът Джо Байдън завоюва с към 12 000 гласа.

Срещу 77-годишния Тръмп са повдигнати и федерални обвинявания в скрит план за анулация на изборните резултати.

Уилис изиска процесът против някогашния президент и 14-те му съучастници да стартира на 5 август - три месеца преди изборите през ноември, които се чака да изправят още веднъж Тръмп против Байдън, само че Макафи към момента не се е съгласил с началната дата.

Адвокатите на Тръмп нееднократно са се опитвали да отсрочат другите му правосъдни каузи за след изборите, когато той евентуално би могъл да смъкна федералните обвинявания против него, в случай че завоюва. (БГНЕС)
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР