Съдиите в германския футбол останаха извън медийното внимание по време

...
Съдиите в германския футбол останаха извън медийното внимание по време
Коментари Харесай

Измислиха как да мотивират съдиите в Германия


Съдиите в немския футбол останаха отвън медийното внимание по време на пандемията от ковид. Бундеслигата беше спряна в средата на март, а реферите също ще би трябвало да извършват рекомендации, съобразявайки се с ограниченията за сигурност при възобновяване на шампионата в Германия. Наскоро „ Кикер “ разкри, че никой от абитрите не е бил тестван, а лимитираният им брой може да сложи на риск доиграването на сезоните в Първа и Втора Бундеслига. И въпреки всичко те ще бъдат подтиквани с по 5000 евро надбавка към главния им хонорар за всеки дуел. Отделно те си получават заплата за целия сезон.

 Друг проблем може да затрудни смелия проект в Бундеслигата

" Това е доста необикновена обстановка и за арбитрите. Може да се оправим единствено в случай че всички са дисциплинирани и работят съгласно рекомендациите. Планирането също ще изисква доста еластичност и съществено самообладание ", безапелационен е шефът на съдиите в Германския футболен съюз Луц Михаел Фройлих.

Реферите, футболистите, треньорите и всички чиновници в клубовете ще би трябвало да преминат голям брой проби, които ще подсигуряват сигурността при осъществяване на дуелите.
" Ще има специфични хигиенични и медицински условия към реферите, помощниците и четвъртите арбитри ", съобщи един от ръководителите на немския футбол Кристиан Зайферт.

Всеки футболист, треньор, чиновник на клуб или арбитър ще бъде тестван два пъти преди възобновяване на шампионата и по-късно в навечерието на всеки от идващите мачове.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР