Съдебното заседание по делото за клевета, заведено срещу бившия президент

...
Съдебното заседание по делото за клевета, заведено срещу бившия президент
Коментари Харесай

Световните медии: Не е ясно дали стратегията „Ал Капоне“ ще гарантира на Тръмп победа

Съдебното съвещание по делото за клюка, заведено против някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп от писателката и журналистката Елизабет Джийн Карол, и идеята да бъде разгласен занапред за кандидат-президент на Републиканската партия за изборите през ноември са измежду главните тематики в западния щемпел.

Два дни след успеха си на първичните избори на републиканците в щата Ню Хемпшър някогашният президент се завърна в правосъдната зала, с цел да свидетелства по делото, заведено против него от Елизабет Джийн Карол, която твърди, че Тръмп я е изнасилил в пробната на магазин през 90-те години на предишния век.

" Ню Йорк таймс " отбелязва, че Тръмп е прекарал в правосъдната зала по-малко от четири минути . Всекидневникът обръща внимание на думите на някогашния президент, произнесени в отговор на въпрос дали е възнамерявал да навреди на Карол със свои оскърбителен изявления, като отхвърля изказванията ѝ, че я е подложил на полово посягане: " Просто желаех да защитя себе си, фамилията си и, почтено казано, президентството ".

Макар съдията да прикани правосъдните заседатели да пренебрегват тези думи на Тръмп, някогашният президент съумя да съобщи посланието си, написа " Ню Йорк таймс ".

Според американското издание това е тактика, към която Тръмп се придържа от месеци: вместо да отвлича вниманието от правосъдните си несгоди, той ги слага в центъра, като постоянно се хвали (явно безпричинно, отбелязва " Ню Йорк таймс " ), че са му повдигнати повече обвинявания, в сравнение с Ал Капоне (един от най-известните мафиотски босове в Съединени американски щати от първата половина на предишния век).

Тръмп се показва като " жертва на лов на вещици, акцентира обвиняванията против себе си в акцията за набиране на средства за кандидатурата си , любува се на необятно отразяване от страна на медийния си конвой, до момента в който бърза от една правосъдна постройка към друга ", написа " Ню Йорк таймс ". Изданието прави извод, че към този момент тактиката работи, като бъдат взети поради резултатите от първичните избори в щатите Айова и Ню Хемпшър. Същевременно отбелязва, че в вероятността на изборите наесен изобщо не е ясно дали влизането в ролята на жертва ще сработи във връзка с привличането на по-голям електорат.

В. " Вашингтон пост " обръща внимание на концепцията Доналд Тръмп да бъде разгласен за кандидат-президент на Републиканската партия, макар че в конкуренцията за президентската номинация на републиканците към момента взе участие някогашната непрекъсната представителка на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли.

След като беше обявено, че Националният комитет на Републиканската партия ще прегледа това предложение през идната седмица, самият основател на тази концепция Дейвид Боси в последна сметка се отхвърли от нея. Идеята обаче към този момент е налице.

Ако предложение не беше оттеглено и след това беше признато, то Републиканската партия щеше да одобри акцията на Тръмп за своя, както съгласно в. " Уолстрийт джърнъл " е постъпила Демократическата партия с кандидатурата на настоящия президент на Съединени американски щати Джо Байдън. В акцията за набиране на средства и в организацията на събития демократите към този момент работят по този начин, като че ли е ясно, че Байдън е техният претендент, без значение от протичащото се на първичните избори.

Според английския в. " Индипендънт " Тръмп към този момент е считан за кандидат-президента на Републиканската партия . След успеха на първичните избори в Ню Хемпшър даже и съперниците на някогашния президент в републиканските редици към този момент се причисляват към мнението, че конкуренцията за президентската номинация към този момент е завършила, акцентира изданието.

" Индипендънт " написа, че най-ясният сигнал в тази посока е пристигнал от водача на републиканското малцинство в Сената на американския Конгрес Мич Макконъл, който на среща със съпартийци при закрити порти е нарекъл Доналд Тръмп " номинирания ".

В. " Уолстрийт джърнъл " се концентрира върху безпокойството , което буди у някои международни водачи, вероятността Тръмп да се завърне на президентския пост в Съединени американски щати. Според изданието инерцията, която набра някогашният президент на първичните избори на републиканците, кара Запада още занапред да се готви за завръщането му в Белия дом за втори президентски мандат.

Според " Уолстрийт джърнъл " са налице терзания , че в случай че Тръмп се върне на власт, съдружниците на Съединени американски щати към този момент няма да могат да разчитат в същата степен на американския " чадър " в областта на сигурността. Изказванията му отекват по целия свят, като залагат занапред проблеми с задгранични държавни управления, написа изданието. Доскоро международните водачи не му обръщаха внимание, само че в този момент стартират да одобряват думите му съществено, да ги проучват и да възнамеряват дейностите си при възможния му избор за президент през ноември, обобщава американският вестник.

В този подтекст се вписва и мнението на анализаторката Маргарет Съливан , изложено в английския в " Гардиън ": " Ние би трябвало незабавно да стартираме да приказваме за заплахите от втори президентски мандат на Доналд Тръмп. Като се имат поради резултатите от Ню Хемпшър, въпросът към този момент не е кой е претендентът, а дали американската народна власт ще устои ", споделя тя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР