Съдебно жури в Манхатън повдигна обвинения срещу бившия американски президент

...
Съдебно жури в Манхатън повдигна обвинения срещу бившия американски президент
Коментари Харесай

Съд в Ню Йорк повдигна обвинения срещу Доналд Тръмп

Съдебно жури в Манхатън повдигна обвинявания против някогашния американски президент Доналд Тръмп по съмнения, че по време на предизборната акция през 2016 година е подкупил порноактрисата Сторми Даниълс да не популяризира компромати за него.

От офиса на окръжния прокурор на Манхатън, демократа Алвин Браг, който води случая, потвърдиха, че са в контакт с юристите на Тръмп, с цел да координират идващите стъпки. Очаква се някогашният държавен глава да пътува за Ню Йорк, където публично да бъде задържан и изслушан в съда.

Това ще бъде първото наказателно дело против някогашен президент в историята на Съединените щати.

С изказване в обществените мрежи Доналд Тръмп съобщи, че е почтен и че процесът против него е политически стимулиран " лов на вещици ". Обвини Демократическата партия, че " употребява правосъдната система като оръжие " против него.



Разследването против Тръмп се води от януари т.г., откакто порноактрисата Сторми Даниълс (Стефани Клифър), съобщи, че е получила пари да не разгласява, че е имала полови връзки с Тръмп през 2006 година

Миналата седмица той самичък само че без да прецизира детайлности и прикани поддръжниците си да излязат на митинг. Доналд Тръмп има намерение да се кандидатира и за втори мандат през 2024 година Случващото се може съществено да се отрази на кандидат-президентска конкуренция в Съединени американски щати, разясняват анализатори.



Това не е единственото следствие, което се води против него - през август предходната година по съмнения, че съхранява класифицирани документи. В края на декември м.г. комисията, проверяваща щурма на Капитолия от 6 януари 2021 година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР