Съдебни лекари от цялата страна спират да работят за МВР

...
Съдебни лекари от цялата страна спират да работят за МВР
Коментари Харесай

Съдебни лекари спират да работят за МВР след Нова година

Съдебни лекари от цялата страна стопират да работят за Министерство на вътрешните работи след Нова година, в случай че до тогава вътрешното ведомство не изплати насъбраните с години възнаграждения. За това се схванаха правосъдните медици, които организираха среща в Пловдив.
За две години работа в правосъдна медицина в Пловдив лекар Пламена Динева е посетила едни от най-тежките убийства и произшествия. За огледите Министерство на вътрешните работи й дължи към 15 000 лв..

" Ние сме разполагаем, даваме график към полицията и ни викат когато и да е, 24 часа в денонощието сме на разположение”, сподели доктор Динева.

Младата специализантка е от последното попълнение в сектора. Заради ниското възнаграждение и остарялата материална база специалността е на път да изчезне.

Без експертизите на правосъдния доктор, се блокира работата на прокуратурата.

" Извършването на един оглед, една злополука, има значение по-късно за установяване механизма на закононарушението, за повода за смъртта”, изясни доктор Пламена Динева.

В сходна обстановка са и останалите лекари от страната. Съдебният доктор на Монтана има осъществени над 300 експертизи, нито една платена, през него минават и всички аутопсии.

„ Хората чакат да си погребат индивида и идват на вратата ми, и реват, тъй като няма кой, какво ще извършите вие, кажете ми, а ние сме лекари преди всичко”, съобщи правосъдният доктор на Монтана Ивайло Димитров.

Пред bTV вътрешният министър сподели, че до края на годината Министерство на вътрешните работи ще заплати на правосъдните лекари.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР