Съдебни лекари от Република Северна Македония се очакват у нас,

...
Съдебни лекари от Република Северна Македония се очакват у нас,
Коментари Харесай

Трагедията на АМ Струма: Все още няма водеща версия за причините за инцидента

Съдебни лекари от Република Северна Македония се чакат у нас, с цел да може да се форсира процесът по идентификация на починалите в злополуката на автомагистрала Струма.

Все още няма водеща версия за аргументите за тежкия случай на автомагистрала " Струма ", който лиши живота на 45 души.

" Когато бъдат направени заключенията по назначените експертизи, тогава ще вземем решение дали и до каква степен неприятната маркировка е в някаква връзка с настъпилото пътно произшествие ", сподели Бисер Михайлов, заместник-окръжен прокурор от прокуратурата в Перник.

Заключенията от първичните разбори изключват гърмеж, прецизираха още проверяващите:

" Категорично отменяне на догатките, че се е превозвал бензин или че е имало влияние на експлозиви - със несъмнено не може да бъде декларирано понастоящем. Но са осъществени инспекции, не са открити взривни субстанции и останки от такива ", разясни Младен Петров, следовател Националната следствена работа.



Вече е осъществен първичен разпит на притежателя на компанията, която има катастрофилия рейс. Разследващите от Република Северна Македония са дали и цялата конфискувана досега документи, както и стенограмите от направените разпити. Предстои македонски екпсерти да дойдат у нас:

" И от на следващия ден двама наши специалисти от институтита за правосъдна медицина ще отпътуват за София, с цел да може да се форсира процесът по идентификация на починалите и по-късно телата им да бъдат предадени на фамилиите им ", заяви Любомир Йовески, основен прокурор на РСМ.



Разследващите от българска страна се надяват до края на идната седмица починалите да бъдат разпознати и тленните им остатъци да бъдат върнати на околните им. Кога ще завърши следствието към момента не е ясно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР