Заповед на Justice Kagan: Apple не трябва да променя условията на магазина за приложения, докато се бори с Epic в съда

...
Съдебна заповед, принуждаваща Apple да промени някои от условията на
Коментари Харесай

Съдебна заповед, принуждаваща Apple да промени някои от условията на своя магазин за приложения, няма да влезе в сила незабавно, докато текат съдебните спорове за решението, каза в сряда съдията от Върховния съд Елена Каган, нанасяйки временно поражение на противниците на компанията.

Заповедта е неуспех за създателя на "Fortnite" Epic Games, тъй като Apple обжалва решение на по-ниска инстанция, според което производителят на iPhone е нарушил закона за конкуренцията в Калифорния.

Epic Games отказаха да коментират решението на Кейгън, което се случи в т. нар. „документ в сянка“ на Върховния съд и не беше отнесено до пълния съд.

Apple не отговори веднага на искане за коментар.

Преди това на Apple беше наредено да не се намесва в усилията на разработчиците на приложения за iOS да информират своите потребители в своите приложения за алтернативи на системата за плащане в приложението на Apple, което позволява на Apple да взема комисионна.

През април федерален апелативен съд потвърди заповедта, която, ако бъде позволено да влезе в сила, ще попречи на Apple да се намеси, когато разработчиците включват „бутони, външни връзки или други призиви за действие, които насочват клиентите към механизми за закупуване“ освен собствените канали на Apple.

Апелативният съд временно спря изпълнението на разпореждането, докато Apple обжалва решението пред Върховния съд. Но миналия месец Epic Games подаде спешна молба до съда, призоваваща заповедта да влезе в сила незабавно, заявявайки, че в противен случай обществеността ще бъде ощетена от практиките на Apple.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР