Саддам влезе в помещението, където се извършваха екзекуциите само по

...
Саддам влезе в помещението, където се извършваха екзекуциите само по
Коментари Харесай

Палач на Саддам Хюсеин разказа: Беше спокоен, не показа и грам страх!

" Саддам влезе в помещението, където се правиха изтезанията единствено по сако и бяла риза, държеше се обикновено и доброволно без да покаже и грам боязън. "
 

Това споделя някогашният консултант по национална сигурност Мувафак ал Рубаи, който участвал на изтезанието. На 30 декември се навършват 11 години от обесването на някогашния водач на Ирак, който бе екзекутиран 3 години след залавянето му, написа Блиц.

Вашингтон похарчи 25 милиона $ за издирването му, а към 600 бойци били включени в интервенция " Червена зора ". Това бил най-големият лов за един единствен човек в историята.

Саддам бе открит на 13 декември 2003 година след години и 8-месечно търсене, в дупка наоколо до родния му Тикрит. Бил замърсен, лицето му било с рани от инсекти, имал огромна брада и отсъстващ взор. Казал умерено: " Аз съм Саддам Хюсеин, президент на Ирак, и желая да договарям. "

Година по-късно американците го предали на иракските управляващи, които го съдеха за закононарушения против човечеството, най към този момент поради убийството на 148 шиити през 1982 година Саддам бе наказан на гибел посредством обесване на 5 ноември 2006 година

Когато съдията прочел присъдата, Саддам извикал: " Аллах е популярен! " и " Да живее Ирак. Да живее иракският народ. " Съдът постановил присъдата да бъде осъществена в период от 30 дни.

Екзекуцията на Саддам се организира на 30 декември 2006 година, в 6:05 сутринта, а всичко бе снимано с камера. Както се вижда по време на изтезанието Саддам бил изцяло спокоен. Очевидците настояват, че не посочил въобще боязън. 

Мувафак ал Рубаи споделя: " Саддам се приближи към мен в коридора на пандиза, където се правят изтезанията, беше със сако и бяла риза. Държеше се обикновено и умерено, без да покаже никакъв боязън. Сега някои хора желаят от мен да кажа, че е бил в несвяст, или пък дрогиран, само че това не е истина, аз не чух от него и една дума на смирение, не се помоли на Бог за амнистия. "

Рубаи отвел Саддам, който имал белезници и държал Корана, към съдията, който прочел обвиняването, а някогашният иракски водач споделил: " Смърт за американците! Смърт за Израел! Да живее Палестина! Смърт за персийските свещеници. "

Саддам Хюсеин ръководи Ирак повече от две десетилетия. Някои иракчани, особени сунитите, не престават да изпитват носталгия по неговото време поради стабилността, защото след неговата гибел страната изпадна в продъжителен безпорядък.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР