Съдбата на старата текстилна фабрика в центъра на Враца фокусира

...
Съдбата на старата текстилна фабрика в центъра на Враца фокусира
Коментари Харесай

Съдбата на последния общински имот в центъра на Враца

Съдбата на остарялата текстилна фабрика в центъра на Враца концентрира вниманието на локалната общност. Бъдещото предопределение на зданието ще бъде несъмнено посредством обществена анкета. В допитването ще бъдат систематизирани концепциите на врачани, събрани на провелото се неотдавна обществено разискване. В анкетата ще бъде отразен и финансовият аспект на плана, тъй като теренът е последният общински парцел в идеалния център на Враца, оповестява БНР.

Сградата, измежду най-старите сходни обекти в България, е издигната преди 100 години. Първоначално е била текстила фабрика, а след това образователен център към текстилния колеж. От 10 години обаче не се употребява и е в неприятно положение.

В края на август общината излезе с обществено предложение рисковите постройки и теренът под тях, който е 4000 кв.м да бъдат превърнати в мол. Подобна скица беше приложена и за различен парцел преди няколко месеца и то още веднъж в идеалния център. Става дума за търговски център, издигнат на мястото на тогавашната сувенирна палата.

Врачани обаче са на мнение, че повече молове не са нужни. Идеите измежду локалната общност е да се трансформира в домове за възрастни хора, да се намерения за деца, изложбена зала за арт съоръжения, да се резервира постройката. Училището по изкуство във Враца може да се употребява.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР