Съдбата на един от символите на социализма у нас събра

...
Съдбата на един от символите на социализма у нас събра
Коментари Харесай

БСП пропусна дискусията за монумента на Бузлуджа

Съдбата на един от знаците на социализма у нас събра на кръгла маса представители на страната, на общината, депутати и архитекти в Казанлък.

В България има задоволително разграничителни линии, с цел да се политизира и опазването на паметника на Бузлуджа - към това мнение се сплотиха участниците в полемиката.

„ Смятам, че не е редно да бъде част от Шипка Бузлуджа и единият монумент да е кадърен да качи 100 000 индивида на върха, да сплоти нацията, а другият непрестанно да я разделя”, счита регионалният шеф на Стара Загора Гергана Микова, съобщи БТВ.

Арх. Дора Иванова от фондация „ Проект Бузлуджа” бе безапелационна, че паметникът не би издържал още доста.

Представители на Българска социалистическа партия, която желае да получи монумента, не пристигнаха на срещата. От общинската конструкция на „ червената” партия в Казанлък изпратиха документално мнение, че въпросите за стопанисването на мемориала би трябвало да се решат на национално, а не на локално равнище. Вариантът с търг за намирането на собственик на монумента също е вероятен.

В същото време към 5000 лв. годишно коства поддръжката му. Достъпът вътре е неразрешен, защото има действителна заплаха за здравето и живота на туристите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР