Съдът във Варна отмени отказа за убежище на опонент на

...
Съдът във Варна отмени отказа за убежище на опонент на
Коментари Харесай

Съдът във Варна отмени отказа за убежище на опонент на Путин, застрашен от военна мобилизация

Съдът във Варна анулира отхвърли за леговище на конкурент на Путин, на който в Русия следва военна готовност. Преди това Агенцията за бежанците му отхвърли протекция, оповестиха от сдружението " За свободна Русия ".

Става дума за Денис Кузнецов, който от години е обвързван с България и приказва български.

" От няколко месеца диря статут на емигрант в България. Имам висше икономическо обучение. Предоставих и нотариално заверена декларация в ДАБ, че мога да осигуря изцяло потребностите си, с което желаех да кажа, че не чакам никакви облаги от България, а просто нуждая се от леговище в тази страна! Целият ми живот е тясно обвързван с България от доста години, най-близките ми родственици живеят тук, заради което през февруари 2020 година взех решение да дойда тук с туристическа виза, тъй като не можех повече да бъда в Русия с режима на Путин, бях непрекъснато в боязън, че мога да бъда задържан за изложение на моята политическа позиция онлайн или някъде в обществото или за това, че е покрай някоя метро станция в час пик, когато „ доблестната полиция “ може да реши, че това е несанкциониран протест. " - написа той в профила си във Facebook.

" Стигнах до България с публична виза, коята ми беше издадена от консулствотога Република България в Москва, след което безусловно няколко дни по-късно стартира Covid, всички услуги, в това число и миграционни, не работеха. След известно време миграционната работа Варна публично ми удължи визата с една година и след година с още 9 месеца. Сега ние с вас стигнахме до събитията от февруари 2022 година, които шокираха целия цивилизован свят, в това число и мен, и в този миг аз твърдо вземам решение, че повече няма да се върна в Русия с кървавия режим на Путин! " - споделя той.

" Лятото минава и есента стартира, и в Русия афишират готовност и в средата на октомври ми донесоха призовка на адреса по регистрация. И тогава разбирам, че нямам никакъв избор, връщането в Русия става още по-абсурдно и вземам решение да подам молба за леговище в ДАБ при Министерски съвет РПЦ-Баня. Насрочиха ми изявление, на което описах в детайли целия си живот от вътреутробното развиване до през днешния ден, отговаряйки на въпросите на интервюиращия. След което получавам толкоз значима регистрациона карта в ръцете ми и стартирам търпеливо да очаквам решението на ДАБ, а след известно време ми споделят, че решението в моя случай е готово и аз бях поканен да го получа. Пристигнах в РПЦ-Баня и ми връчиха решение, с което ми отхвърлиха в леговище въз основа на неуместни цитати на съветски политици, че мобилизацията е завършила, че няма заплаха за живота на мобилизираните. " - продължава описа си Денис Кузнецов.

След като получава решението, той го апелира в съда във Варна, където живее.

" След няколкомесечни правосъдни съвещания Варненският административен съд анулира решението на ДАБ и с това взема моята страна. Ето я, дребна победа в тежкия ми случай! Вчера ме извикаха в РПЦ-Баня за наново изявление, въпросите в което изцяло съвпадаха с въпросите от първото ми изявление, на които още веднъж в детайли описах целия си живот, политическа и витална позиция, приказвах за оказване на всякаква допустима помощ от моята страна на бежанците от Украйна още веднъж споделих, че се опасявам за живота и свободата си, тъй като получих призовка за война. Много се надявам, че напълно скоро моята история ще приключи щастливо, най-сетне ще получа статут на емигрант в Република България! " - заключава Денис Кузнецов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР