Съдът в Украйна осъди руския войник Вадим Шишимарин на доживотен

...
Съдът в Украйна осъди руския войник Вадим Шишимарин на доживотен
Коментари Харесай

Заради военни престъпления: Украйна осъди на доживотен затвор 21-годишния руски сержант


Съдът в Украйна осъди съветския боец Вадим Шишимарин на пожизнен затвор за военни закононарушения по време на нашествието на Москва.

21-годишния сержант от съветската войска призна , че е умъртвил 62-годишен граждански в първите дни на съветската атака. Попитан в съда дали е отговорен за обвиняванията, в това число за военни закононарушения и съзнателно ликвидиране, 21-годишният сержант Вадим Шишимарин от сибирския район Иркутск отговори с " да ".

Прокурорите настояват, ч е Шишимарин е командвал поделение в танкова дивизия, когато на 28 февруари конвоят му е бил нападнат . Той и други четирима бойци откраднали кола и до момента в който пътували покрай село Чупаховка, срещнали 62-годишен мъж с велосипед. Според прокурорите Шишимарин е получил заповед да убие цивилния и е употребявал автомат Калашников за това.

По време на чуването Шишимарин помоли за амнистия вдовицата на убития от него украински жител .

21-годишният Вадим Шишимарин призна, че е прострелял 62-годишния Олександър Шелипов край северното село Чупахивка на 28 февруари, с цел да го спре да заяви за кражба на кола.

" Знам, че няма да можете да ми простите, само че все пак ви апелирам за амнистия ", сподели той на втория ден от процеса в Киев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР