Съдът в Скопие осъди на една година и осем месеца

...
Съдът в Скопие осъди на една година и осем месеца
Коментари Харесай

Близо 4 години затвор за собственика на фирмата, чийто автобус изгоря на „Струма

С ъдът в Скопие осъди на една година и осем месеца затвор Беким Хаджиу, притежател на компанията " Беса Транс ", обвързвана с рейса, който се възпламени преди три години на автомагистрала " Струма ".

(*Видеото е архивно: ТРАГЕДИЯТА НА „ СТРУМА ”: Разследването потвърдило най-малко 2 неточности на шофьора)

Освен това на компанията бяха наложени санкция в размер на 13 000 евро и четиригодишна възбрана за осъществяване на интернационален публичен превоз.

Инцидентът, станал на 23 ноември 2021 година, е най-смъртоносният пътен случай в историята на България и Европа през последното десетилетие. 

При него   починаха 45 души, в това число 12 деца. Ранени бяха други 7.

Срещу Хаджиу и компанията бяха повдигнати обвинявания за неведнъж подправяне на документи, с цел да се улесни прекосяването на рейса през македонско-българската граница без нужното позволение за интернационален транспорт на пасажери.

Автобусът е прекосявал 113 пъти границата без годно позволение.

Адвокатът на отбраната изрази желание да апелира присъдата, като твърди, че закононарушението се отнася само до активността на сдружението и не е обвързвано с случая в България. Защитата смята присъдата за несъразмерно тежка спрямо сходни случаи.

В Република Северна Македония правосъдното произвеждане е ориентирано само към дейностите на сдружението, до момента в който българските управляващи проверяват аргументите за случая.

Българските управляващи стигнаха до заключението, че то е вследствие на неточност на лидера.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР