Съдът в Русия удължи ареста на генералния директор на Търговския

...
Съдът в Русия удължи ареста на генералния директор на Търговския
Коментари Харесай

Прокоба! Директорката на мола в Кемерово едва оцеляла при пожар преди година

Съдът в Русия удължи ареста на генералния шеф на Търговския център в Кемерово. Надежда Суденок ще остане зад решетките 72 часа.



По-рано бе продължен и ареста на техническия шеф Георги Соболев.

Към момента са привлечени петима души за ужасяващия пожар. Всички те са в ареста.

Интересна детайлност е, че шефът на Търговския център Юлия Богданова колкото да оцелява при пожар, станал предходната година. Тогава тя се клела, че няма да допусне да стане пожар в комерсиалния център, на който е шеф.

През август 2017 година пожарът се разразил във вилата на Богданова. В този миг тя била вътре в къщата дружно със брачна половинка си. Прамъците бързо обхванали постройката и Богданова и мъжът ѝ били принудени да скочат от втория етаж. Така те се избавили, само че не съумели да избегнат изгарянията.

След като се възстановила, Богданова се върнала на работа. На едно от първите събрания на арендаторите тя се заклела, че няма да допусне пожар в комплекса, тъй като схванала цялата заплаха на огъня.

Освен това тя дала и клетвено заричане да извърши инспекция и при положение на нужда да обнови пожарогасителната система.

Юлия Богданова освен е шеф на Търговския, само че и шеф на " ККК " - компанията, която има сградатана Търговския комплекс. Според другия съсобственик Денис Штенгелов точно тя се е договорила за отдаване да отдаде под аренда пространствата на Надежда Суденок.

При пожара починаха 64 души, 41 от които - деца.

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР