Съдът в Русия отхвърли жалбата на опозиционера Алексей Навални срещу

...
Съдът в Русия отхвърли жалбата на опозиционера Алексей Навални срещу
Коментари Харесай

Съдът в Русия отхвърли жалбата на Навални срещу тормоза в затвора

Съдът в Русия отхвърли жалбата на опозиционера Алексей Навални против метода, по който е третиран в пандиза, заяви съветската работа на Радио Свободна Европа в сряда. Това беше първото явяване пред съд на Навални, откогато беше изместен в затворнически лагер в Арктика.

Това се случва, откакто в края на годината критикът на Владимир Путин беше към две седмици в неопределеност. В последна сметка стана ясно, че той е бил - ИК-3 в Ямало-Ненецкия самостоятелен окръг, на към 1900 км североизточно от Москва.

Жалбата на Навални беше против слагането му в изолираност за 12 дни в предходния затвор през октомври. Сега съветският съд обаче реши, че тя е неоснователна, защото " преместването е било законно ".

Съдията постанови, че вкарването му в наказателна килия е било целесъобразно, защото е било потвърдено, че Навални е нарушил вътрешния ред в колонията ИК-6 във Владимирска област , като е употребявал " обидни " думи при спор с надзорник.

Опозиционерът се включи по видеовръзка по време на чуването в сряда.

" По бузата ми тече сълза, в символ на наслаждение, че още веднъж ще ви видя ", обърна се към съдията Навални. По време на чуването пред съдията, който е решавал и по други негови каузи, той на няколко пъти се майтапеше и беше ухилен.

Вторият иск, подаден от рецензия на Кремъл - против решението да не бъдат позволени писмата на брачната половинка му до него, ще бъде прегледан от съда на по-късна дата, защото той изиска време, с цел да се запознае с писмената заповед на началника на пандиза.

Ден по-рано Навални написа в обществената мрежа Екс, че е бил подложен в карцер за седем дни, тъй като не се е показал " вярно " на надзорник, откакто е завършил карантинния период в новия си затвор. Правозащитници оповестяват, че там се намират към 1050 от най-опасните рецидивисти с тежки присъди в Русия - серийни убийци, изнасилвачи, педофили и други.

През август Навални затвор - за екстремизъм, откакто към този момент излежаваше 9-годишна присъда по други обвинявания. Той беше задържан незабавно откакто се завърна от Германия през януари 2021 година, където животът му беше избавен в клиника след отравяне през август 2020 година със смъртоносно нервнопаралитично вещество от групата " Новичок " .

Неговият Антикорупционен фонд (ФБК) потвърди с следствие, че отравянето е, по разпореждане на президента Владимир Путин . Руските управляващи настояват, че няма доказателства за осъществено закононарушение.

На 9 януари екипът на Навални прикани в Телеграм съветските жители в страната и чужбина да проведат акция под надпис " Русия без Путин " на 21 януари - третата годишнина от ареста му. Путин ще се кандидатира още веднъж на изборите през март и се чака да ги завоюва.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР