Съдът в Пловдив прекрати съдебното производство и върна на прокуратурата

...
Съдът в Пловдив прекрати съдебното производство и върна на прокуратурата
Коментари Харесай

Съдът върна делото Дебора на прокуратурата заради процесуални нарушения

Съдът в Пловдив приключи правосъдното произвеждане и върна на прокуратурата делото против Георги Георгиев, упрекнат в насилието против Дебора от Стара Загора.

Мотивът – позволени са основни отстраними процесуални нарушавания, засягащи обвиняването, което остава неизяснено.

Делото се гледа при закрити порти поради детайлности от интимния живот на страните. Въпреки настояването на юристите му за по-лека мярка за неотклонение, Георгиев остава в ареста. Днес съдът не се произнесе дали ще допусне гражданския иск на Дебора в размер на 200 000 лева обезщетение.

" Делото се връща на прокуратурата с оглед да поправи неясноти и грешки в обвинителния акт. Най-вероятно ще е отново в Пловдив. Няма причина да бъде местено от сегашния правосъден регион ", сподели Симеон Даскалов, юрист на Дебора.

" Не е разказан механизмът на действията по метода, по който следва да бъде разказан в обвинителния акт и сме поискали връщане на делото в досъдебна фаза за отстраняването на този пропуск. Ние желаеме отпадане на тези обвинявания за закана с ликвидиране ", уточни Валентин Димитров, юрист на Георги Георгиев.



Самата Дебора Михайлова беше сбита:

" Искам единствено правдивост ".

До момента 26-годишният Георгиев е с три повдигнати обвинявания. Първото е, че с особена свирепост е нанесъл 18 прорезни рани с макетен нож на Дебора, с което краткотрайно е заплашил живота ѝ. Второто обвиняване е обвързвано с насилственото остригване на момичето, а третото - с шесткратна опасност за ликвидиране, отправена към нея.

За тези закононарушения Георгиев може да бъде наказан на 10 години затвор. Случаят от лятото получи голям отзив в обществото и принуди всички съдии от районния съд в Стара Загора да си създадат отказ като по този начин правосъдният развой се реалокира в Пловдив.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР