Съдът в Одрин заседава по делото за убийството на граничния

...
Съдът в Одрин заседава по делото за убийството на граничния
Коментари Харесай

Убиецът на българския граничар отказа да погледне майка му в очите, стрелял срещу светлината и бил пиян

Съдът в Одрин заседава по делото за убийството на граничния служител на реда Петър Бъчваров. На съвещанието участва и вътрешния министър Калин Стоянов, съпроводен от зам.-директора на Групово дело " Гранична полиция " Петър Джигов.

По време на съвещанието майката на убития служител на реда Петър Бъчваров изиска обвиненият Енгин Ергуван да я огледа в очите и да ѝ каже за какво е умъртвил сина ѝ, при изискване че знае, че българските граничари не минават границата. Енгин Ергуван не го направи.

Днес пред турския съд свидетелствуване даде и военнослужещият Рашко Рашков. Той поддържа досегашни си показания, само че ги спомагателни, разказвайки за серия от стрелби по него, до момента в който се е опитвал да се скрие. Той самият също е отвърнал на стрелбата. Най-напред е стрелял с халосен патрон, а откакто стрелбата по него е траяла, е презаредил оръжието и е минал на автоматизиран режим.

Рашко Рашков сподели пред съда, че това е било брутално ликвидиране, осъществено по най-наглия метод, както и опит за убийството против нещо.

Енгин Ергуван сподели пред Рашко Рашков, че съжалява по тази причина, което му е предизвикал, че е стрелял инцидентно против светлината и че е бил пийнал.

Въпреки че българската страна се отхвърли от претенциите си за имуществени вреди, съдът изиска да бъде изпратен списък и експертиза за тях.

Следващото съвещание е на 6 февруари.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР