Съдът в Москва потвърди присъдата от 19 години затвор за

...
Съдът в Москва потвърди присъдата от 19 години затвор за
Коментари Харесай

Навални изгуби обжалването на присъдата от 19 години затвор

Съдът в Москва удостовери присъдата от 19 години затвор за ограничения от независимост съветски опозиционен водач Алексей Навални, който беше наказан по обвинявания в екстремизъм през август, заяви Евронюз.

Навални беше приет за отговорен по обвинявания, свързани с активността на неговата антикорупционна фондация и изказвания на негови високопоставени сътрудници. Това е петата му присъда и третата му най-дълга присъда в пандиза - всички негови поддръжници считат, че това е целенасочена тактика на Кремъл за заглушаване на най-яростния му конкурент.

Според съветската държавна осведомителна организация ТАСС, във вторник е доказана и присъдата от 8 години на един от сътрудниците на Навални - Даниил Холодни, който е изправен пред съда дружно с него.

След решението във вторник екипът на Навални съобщи, че присъдата е " позорна " и даде обещание да продължи да се бори с " режима ".

Обжалването се организира при закрити врата, защото съветското Министерство на вътрешните работи съобщи, че поддръжниците на Навални ще провеждат " провокации " по време на чуването, заяви ТАСС, като добави, че Навални се е явил посредством видеовръзка.

Политикът излежава присъдата си в строго охраняван затвор, наказателна колония № 6, в град Мелехово, на към 230 км източно от Москва. Сега обаче той ще бъде изместен в друга наказателна колония, с цел да изтърпи остатъка от присъдата си.

Навални е прекарал месеци в дребна килия за един човек, наречена " наказателна килия ", за хипотетични дисциплинарни нарушавания. Сред тях е и хипотетичното незакопчаване на затворническите облекла, непредставяне по подобаващ метод на надзорник или неизмиване на лицето в несъмнено време.

Малко преди присъдата да бъде доказана, Навални, евентуално посредством екипа си, разгласява информация за изискванията в пандиза в профила си в X, прочут преди като Twitter, с думите: " Студът е най-лошото нещо ". Позовавайки се на единичните килии, Навални сподели, че на пандизчиите се дават специфични пропускателни затворнически униформи, с цел да не могат да се стоплят.

47-годишният Навални е най-яростният зложелател на президента Владимир Путин, който разкри корупцията в държавната администрация и провежда огромни антикремълски митинги. Той беше задържан през януари 2021 година при завръщането си в Москва, откакто се възстановяваше в Германия от отравяне с нервнопаралитично вещество, за което упрекна Кремъл.

Съюзниците на Навални обявиха, че обвиняванията в екстремизъм криминализират със задна дата всички действия на антикорупционната фондация от основаването ѝ през 2011 година През 2021 година съветските управляващи оповестиха фондацията и голямата мрежа от офиси на Навални в съветските райони за екстремистки организации, което изложи всеки, който взе участие в тях, на вероятно правосъдно гонене.

По времето, когато Навални получи 19-годишната си присъда през август, ръководителят на Организация на обединените нации по правата на индивида Фолкер Тюрк съобщи, че новата присъда на Навални " повдига нови съществени опасения по отношение на правосъдния тормоз и инструментализирането на правосъдната система за политически цели в Русия " и прикани за неговото освобождение.

Навални отхвърли всички обвинявания против него като политически стимулирани и упрекна Кремъл, че се стреми да го задържи зад решетките до живот.

В навечерието на произнасянето на присъдата през август Навални разгласява изказване в обществените медии, евентуално посредством екипа си, в което съобщи, че чака последната му присъда да бъде " голяма - сталински период ". По времето на руския деспот Йосиф Сталин милиони хора са оповестени за " врагове на страната ", хвърлени са в пандиза и от време на време са екзекутирани в границите на по този начин наречения " Голям гнет ".

В изказването си през август Навални прикани руснаците към " персонална " опозиция и ги насърчи да поддържат политическите пандизчии, да популяризират листовки или да отидат на протест. Той сподели на руснаците, че могат да изберат безвреден метод за опозиция, само че добави, че " има позор в това да не правиш нищо. Срамно е да се оставиш да бъдеш сплашен ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР