Съдът в Монтана призна за виновен Г. Тодоров в извършване

...
Съдът в Монтана призна за виновен Г. Тодоров в извършване
Коментари Харесай

Шест години затвор за грабеж на GSM

Съдът в Монтана призна за отговорен Г. Тодоров в осъществяване на обир и му наложи наказване от шест години „ отнемане от независимост “ при „ непоколебим “ режим на изтърпяване.

Делото се организира по реда на съкратеното правосъдно разследване.

Подсъдимият Тодоров е неведнъж осъждан с влезнали в действие присъди за закононарушения срещу собствеността.

През юни 2016 година той бил освободен условно предварително с изпитателен период от шест месеца. След като излязъл от пандиза той отишъл да живее в дома на свои родственици в гр. Монтана. Въпреки че на никое място не работел, Тодоров постоянно посещавал игрални зали. Тъй като не разполагал с приходи от трудова активност, той вземал пари на заем от близки и родственици.

На 17.09.2016 година, заради потребност от финансови средства, подсъдимият решил да ги набави по елементарен и незаконен метод. Към 04:20 ч., на пешеходната пътека на бул. „ Христо Ботев “ преди жп прелеза, в гр. Монтана, той забелязал връщащи се от дискотека две девойки и ги последвал.

Изплашените девойки създали опит да избягат и да извикат помощ, само че Тодоров ги настигнал. Той хванал едната за косата, дръпнал я и я съборил на земята. Момичето се пробвало да го отблъсне и да се освободи, само че не съумяло, защото нападателят продължавал да я дърпа и да я притиска към земята, след което той със мощ издърпал от ръката й мобилен телефон марка „ Самсунг “.

Виковете на девойките били чути от намиращи се наоколо очевидци, които притичали на помощ. Те забелязали подсъдимия и го последвали, само че той съумял да избяга и да се скрие.

След като се уверил, че никой не го преследва, Тодоров се прибрал вкъщи. Междувременно, потърпевшите алармирали за грабежа на тел. 112.

След извършените оперативно-издирвателни мероприятия чиновниците на полицията открили причинителя на закононарушението - Тодоров и го задържали.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР