Съдът в Лондон гледа мярката за неотклонение на един от

...
Съдът в Лондон гледа мярката за неотклонение на един от
Коментари Харесай

Българин, обвинен за шпионаж във Великобритания, вероятно е следил журналиста Христо Грозев

Съдът в Лондон гледа мярката за неотклонение на един от българите, упрекнати в шпионаж в интерес на Русия. По думи на юрист на арестувания Тихомир Иванчев са показани доказателства, че той е обвързван със следенето на журналиста Христо Грозев.
 
Доказано е още, че Иванчев е част от по-голяма мрежа от българи, основани във Англия, за които се твърди, че са следили и следили хора. А останалите петима българи, задържани през февруари предходната година, отхвърлиха да са възнамерявали да шпионират в интерес на Русия. Те направиха това онлайн от пандизите, в които се намират. Орлин Русев, Бисер Джамбазов, Катрин Иванова, Иван Стоянов и Ваня Габерова бяха упрекнати предходната година за скрит план за събиране на потребна за Русия информация за похищение.
 
Русев, Джамбазов и Иванова отхвърлиха второ обвиняване за владеене на подправени документи за идентичност. Твърди се, че на 8 февруари предходната година те са имали общо 18 подправени документа за идентичност – паспорти, персонални карти и шофьорска брошура за страни като Англия, Франция, Италия, Чехия, Хърватска, Словения, България и Гърция.
 
На днешното съвещание арбитър Бейкър остави шестимата арестувани в пандиза до същинското дело, което ще стартира на 28 октомври. Прокурорът по делото изиска следствието на Тихомир Иванчев да бъде обединено с това на останалите петима хипотетични шпиони.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР