Съдът в Кюстендил осъди бизнесмен, укрил данъци в размер на

...
Съдът в Кюстендил осъди бизнесмен, укрил данъци в размер на
Коментари Харесай

Съдът в Кюстендил осъди бизнесмен, укрил данъци в размер на 159 хиляди лева

Съдът в Кюстендил осъди предприемач, укрил налози в размер на 159 хиляди лв.

С присъда, Окръжен съд – Кюстендил признава подсъдимия П. Я. от гр. Дупница, неосъждан все още, за отговорен в това, че: за времето от 14.11.2016 година до 31.03.2019 година в гр. Кюстендил, като шеф, представител и едноличен притежател на капитала на „ С….. “ ЕООД, при изискванията на продължавано закононарушение / с 22 действия / и при изискванията на криво-ляво извършителство - посредством В. М., е избегнал установяването и заплащането на данъчни отговорности за „ С….. “ ЕООД по ЗДДС и по ЗКПО в изключително огромни размери, общо 159 256,60 лева

Подсъдимият ще изтърпи следните санкции: 1/ „ отнемане от независимост “ за период от 1 година и 10 месеца. На съображение член 66, алинея 1 от Наказателен кодекс, осъществяването на наложеното наказване се отсрочва за период от 3 година и 6 м., считано от влизане на присъдата в действие. 2/ Конфискация на 1/2 идеална част от лек автомобил, марка " Шкода ". Делото се гледа по реда на съкратеното правосъдно разследване, като подсъдимият призна всички обстоятелства и условия от обвинителния акт.

Присъдата може да се апелира или стачкува пред Софийския апелативен съд, с въззивна тъжба или въззивен митинг в 15-дневен период, считано от през днешния ден.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР