Съдът в Козенца осъди на 22 г. затвор 34-годишния Джузепе

...
Съдът в Козенца осъди на 22 г. затвор 34-годишния Джузепе
Коментари Харесай

22 г. затвор за италианеца, убил българката Анелия в Калабрия

Съдът в Козенца осъди на 22 година затвор 34-годишния Джузепе Андреа Ренда за убийството на 55-годишната българка Анелия Димова, заяви " ".

 Арестуваха 32-годишен италианец за убийството на българка в Калабрия Виж още

Жестокото закононарушение бе осъществено в нощта на 30 август 2020 година в дома на 55-годишната Анелия в в дома си в Белведере Маритима, до Козенца. Трупът на дамата беше открит в дома й с лице, покрито с забрадка и с разрушен череп. Жертвата не е познавала нападателя си.

Прокурорът по делото беше изискал пожизнен затвор за килъра, само че съдът отсъди 22 година, тъй като това е оптималното наказване при развой по съкратена процедура. Мотивите за присъдата ще бъдат оповестени до 60 дни.

Магистратите взеха решение още, че Ренда би трябвало да внесе предплатено 25 000 евро за правосъдни разходи.

Ренда беше задържан на 19 септември 2020 година Срещу него имаше доста улики в дните след убийството. От фрагментите на видеокамерите покрай жилището на Димова се виждаше по какъв начин кола се приближава и стопира до него. След това от нея слиза мъж, който влиза в къщата в 2,07 часа през нощта, а излиза в 2,42 часа. През тези 35 мин. мъжът прави убийството, нанасяйки удари по главата на жертвата с бутилка уиски. От видеокадрите на външните камери се вижда и лицето на мъжа. На идващия ден същият човек отива в локален магазин, продаващ и изкупуващ злато, и продава халката на Димова. Затова следователите бяха наведени на мисълта, че се е касаело за ликвидиране след обир. Бяха изчезнали чантата и мобилният телефон на дамата.

Анелия Димова живеела дълги години в крайбрежното градче в Калабрия, където беше убита.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР