Съдът в Истанбул осъди известния ислямски проповедник Аднан Октар на

...
Съдът в Истанбул осъди известния ислямски проповедник Аднан Октар на
Коментари Харесай

Турски съд осъди проповедник на 1075 г. затвор

Съдът в Истанбул осъди известния ислямски просветител Аднан Октар на 1075 години затвор, съобщи телевизия NTV, представена от БГНЕС.
Октар беше задържан през 2018 година по обвиняване за основаване на незаконна организация, полово принуждение против деца, полов тормоз, полови връзки с малолетни, похищение на деца, изнасилвания, шантаж, нелегално задържане на хора, боен и политически шпионаж, шикалкавене чрез потребление на религиозните убеждения и възприятията на хората, нарушение неприкосновеността на персоналния живот, подправяне на документи и други закононарушения.
Освен Октар обвинявания по това дело бяха повдигнати против още 236 души, които получиха присъди отнемане от независимост с разнообразни периоди.
Октар е турски публицист, прочут под псевдонима Харун Яхя. Автор е на повече от 300 книги с политическа, религиозна и научнопопулярна тема, преведени на 76 езика.
 Анкара: Байдън се стреми да обърне страницата в връзките с Турция Анкара: Байдън се стреми да обърне страницата в връзките с Турция
Новоизбраният президент на Съединени американски щати от Демократическата партия Джо Байдън желае да обърне страницата в връзките на Вашингтон с Анкара. Тов...
През 1986 година Октар е задържан за „ опит да употребява религията или религиозните усеща, както и религиозните светилища за частична смяна на обществения, икономическия и политически строй на светската страна ”. Тогава съдът реши, че няма закононарушение, след което Октар беше оневинен и освободен.
Октар е началник на псевдоислямистка фракция, в която се практикува полово иго и колективен секс.
Водачът на култа, който притежаваше ефирен канал, беше задържан през 2018 година дружно с 200 сътрудници, след обвинявания в полово принуждение и похищение на малолетни.
Телевизионният канал на Октар излъчваше негови излъчвания, заобиколени от дами, които той наричаше свои „ котенца “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР