Съдът в испанския град Виго разби най-голямото скривалище на хероин

...
Съдът в испанския град Виго разби най-голямото скривалище на хероин
Коментари Харесай

Петима българи арестувани за трафик на хероин в Испания

Съдът в испанския град Виго разруши най-голямото укритие на хероин в страната.

Операция "Тирабусон " конфискува 65 кг хероин, което е връх за последните няколко години. По случая са задържани 11 души. При задържането им са иззети още 60 000 евро, 15 мобилни телефона и четири автомобила, сред които и камионът, в който била скрита дрогата, оповестява Нова телевизия.

В бандата са взели участие петима испанци, петима българи и един португалец. Наркотикът, който идвал от България, се разпространявал посредством каналите в региона Галисия, а по-късно била прехвърляна към останалата част на Испания и Португалия.

Полицията тръгнала по следите на наркогрупата още през 2016 година, когато тя се пробвала да вкара в Испания голямо количество наркотични субстанции от Южна Америка.

Испанците и португалецът били виновни за приемането на хероина и последващата му доставка на теритирията на страната, като взимали жилища чартърен, в които да крият стоката и коли, с които да я транспортират из страната. Те избрали търговски транспортен съд в Калдас де Рейс, където криели камион, в чието ремарке бил хероина. А оттова дрогата била местена в по-сигурни скривалища.

Двама от българите отговаряли за шофирането на камиона, в който се транспортирал опиатът, а останалите трима осигурявали сигурността по време на пътя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР