Съдът в Хасково потвърди мярката за неотклонение Задържане под стража

...
Съдът в Хасково потвърди мярката за неотклонение Задържане под стража
Коментари Харесай

Съдът в Хасково потвърди ареста на мъж, пребил майка си в Димитровград

Съдът в Хасково удостовери мярката за неотклонение " Задържане под стража " по отношение на мъж, упражнил домашно принуждение над майка си в Димитровград, оповестиха от Съдебната палата. По-рано Районният съд в Димитровград остави в ареста Георги Илиев (32 г.)

Той е упрекнат в побой на родителката си на 5 февруари тази година, при което нанесъл удари по лицето ѝ след приложимост на алкохол. От събраните по делото доказателства съдът намира, че съществува действителна заплаха от осъществяване на закононарушение, поради показанията на разпитаните очевидци, съгласно които е имало и други произшествия. Те датират от към година по-рано и потърпевшата е търсила помощ, само че в същото време не е подавала писмена тъжба.

Определението на Окръжен съд – Хасково е дефинитивно.

Миналата година на територията на област Хасково има формирани 84 каузи по Закона за отбрана от домашното принуждение. Броят на издадените заповеди за незабавна отбрана е 63. Последният случай бе в димитровградското село Добрич на шести февруари т. година, когато 31-годишен мъж бе арестуван за експанзия по отношение на татко си.  

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР