Съдът уважи искания на Окръжна прокуратура-Варна и определи най-тежката мярка

...
Съдът уважи искания на Окръжна прокуратура-Варна и определи най-тежката мярка
Коментари Харесай

Оставиха в ареста трима мъже за разпространение на наркотици

Съдът почете претенции на Окръжна прокуратура-Варна и дефинира най-тежката мярка за неотклонение – „ задържане под стража “, по отношение на трима мъже, привлечени към наказателна отговорност за разпространяване на наркотични субстанции, арестувани по време на профилирана полицейска интервенция, почнала на 7 декември 2022 година, чиято цел е масирано противопоставяне на закононарушенията, свързани с разпространяване и приложимост на наркотични субстанции.

43-годишният Ж.Я. е притеглен в качеството му на обвинен за две закононарушения – за държане за разпространяване на огромни количества високорискови наркотични субстанции без съответно позволение и за развъждане на растения от рода на конопа. При претършуване на два адреса във Варна, употребявани от мъжа, са конфискувани общо 145 растения в друг етап на напредък, 12 кг суха тревиста маса – марихуана, както и сума пари.

Другият арестуван под стража е И.А. на 33 година, обвинен за държане за разпространяване на наркотични субстанции и развъждане на такива, както и за държане без позволение на оръжие и муниции. В дома на мъжа е открита оранжерия, оборудвана със специфични системи за надзор на влажността и температурата, вентилатори, лампи и напоителни системи. В нея са открити и конфискувани 12 растения марихуана в начален етап на напредък. В жилището са открити и конфискувани още 30 грама суха тревиста маса, отчасти пакетирана в дребни опаковки, електронна везна, огнестрелно оръжие, преправен газов револвер и муниции, за които не са показани разрешителни.

Третият обвинен, който съдът остави в ареста е 45-годишният С.А. от Варна. В парцел, употребен от мъжа, са открити и конфискувани марихуана и метамфетамин, разпределени в пакетчета и подготвени за продажба, електронни везни. Установен е и покупател, който показал точно С.А. като продавач на опиати. 45-годишният е добре прочут на органите на реда и осъждан за разнообразни закононарушения в това число за разпространяване на наркотични субстанции.

Определенията на Окръжен съд-Варна подлежат на обжалване пред Апелативния съд в града.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР