Съдът ще реши спора между мобилните оператори А1 и Теленор

...
Съдът ще реши спора между мобилните оператори А1 и Теленор
Коментари Харесай

Съдът ще реши спора за по-високите такси на мобилните оператори

Съдът ще реши разногласието сред мобилните оператори А1 и " Теленор " за повишението на цените на предлаганите от тях услуги.

Двата мобилни оператора са обжалвали заповедта на Комисията за отбрана на потребителите, която им забрани да подвига цените от 1 януари 2022 година, като индексира услугите с инфлацията за две години обратно. Те обаче не се отхвърлиха и оповестиха, че месечните абонаментни такси въпреки всичко ще се вдигнат, само че с по-малко от плануваните 4-5%.

Днес в Народното събрание вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова заяви пред публицисти, че двата мобилни оператора са обжалвали заповедта, само че до момента в който съдът не излезе с решение, тя би трябвало да се извършва.

Забраната не се отнася за третия оператор - " Виваком ", тъй като той е изискал индексация единствено за 2021 година, на което има право, тъй като е записано в договорите с клиентите му, уточни Нинова.

" Към момента двата оператора не могат да ви усилят цените с 1 стотинка " , съобщи министърът на стопанската система. Тя посочи обаче, че в случай че в договорите на А1 и " Теленор " с техните клиенти е планувана индексация за 2 години обратно, те могат да я приложат, само че единствено с едногодишния показател.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР