Съдът ще гледа мярката на 37-годишния шофьор, който в събота

...
Съдът ще гледа мярката на 37-годишния шофьор, който в събота
Коментари Харесай

Съдът ще гледа мярката на шофьора, който блъсна и уби 15-годишно момче

Съдът ще гледа мярката на 37-годишния водач, който в събота вечерта прегази на пешеходна пътека в центъра на София 15-годишния Филип.

Мъжът е карал с над 2 промила алкохол в кръвта и с 80 километра в час. Стана ясно и че е имал 5 предходни нарушавания на пътя, едното от които още веднъж за шофиране в нетрезво положение. Той ще бъде съден за причиняване на гибел, след съзнателно нарушение на разпоредбите за придвижване по пътищата.

След следващата гибел на пътя, протестиращи нощес се събраха пред Министерството на вътрешните работи, наоколо до мястото, където беше прегазено 15-годишното момче. Те упорстват за правдивост и по-строг надзор на пътя.

Междувременно, министър председателят свика изключителна среща по проблемите на пътната сигурност в Министерския съвет. В нея с изключение на институциите, които имат отношение по тематиката, бяха поканени и представители на прокуратурата, Националното съдружие на общините, Столичната община, народни представители и родители на починали в произшествия. Беше дадено и да се работи за спомагателни законови промени и ограничения, с които да се спре възприятието за безотговорност измежду нарушителите на пътя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР