Съдът призна за виновен В. Ангелов за убийството на новородената

...
Съдът призна за виновен В. Ангелов за убийството на новородената
Коментари Харесай

17 г. затвор за мъж, убил новороденото си бебе

Съдът призна за отговорен В. Ангелов за убийството на новородената му щерка. Наложено му е наказване от седемнадесет години „ отнемане от независимост “, което да бъде изтърпяно при първичен „ непоколебим “ режим, оповестиха от прокуратурата.

Подсъдимият Ангелов (на 32 години) от 2009 година живеел на брачен начала със С. Ц. в началото в с. Долни Цибър, а по-късно в с. Игнатово, област Монтана. От съжителството те имат две деца – на 7 и 4 години. През пролетта на 2015 година дамата схванала, че е бременна. С мъжа си решили на никого да не споделят този факт, като измененията във външния тип обяснявали на околните с бъбречни проблеми.

Вечерта на 22.07.2015 година Ангелов се прибрал в къщи и заварил жена му да ражда. Бебето се родило живо, плачещо и мърдащо крайниците си. Бащата изхвърлил пъпната шнур, след което изнесъл новороденото момиченце в двора. Там го увил в дреха и го притиснал в региона на шията, след което усетил, че то спряло да се движи. Тогава подсъдимият отишъл до външната тоалетна и го изхвърлил в нея.

Когато се върнал в къщата Ангелов заварил жена си да лежи на пода в неконтактно положение. Той я залял с вода, опитал се да й помогне, след което потърсил здравна помощ на телефон за незабавни случаи 112. С.Ц. била призната в МБАЛ – Лом, където след извършени реанимационни мероприятия била нормализирана. При осъществения по-късно обзор, лекарите открили признаци на скорошно раждане.

От заключението на съдебномедицинска експертиза на трупче на новороденото е видно, че детето е било родено доносено и жизнеспособно, без външни и вътрешни аномалии.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР