Съдът призна за виновен подсъдимия Н.Н., обвинен от Окръжна прокуратура

...
Съдът призна за виновен подсъдимия Н.Н., обвинен от Окръжна прокуратура
Коментари Харесай

Осъдителна присъда за мъж от Мездра, нападнал гостите си с нож

Съдът призна за отговорен подсъдимия Н.Н., упрекнат от Окръжна прокуратура – Враца за осъществени от него закононарушения по член 115, вр. член 18 от Наказателен кодекс и по член 129, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс - опит за съзнателно ликвидиране и причиняване на междинна телесна щета на две лица.
Разследването на случая е почнало след подаден сигнал за нахлуване до органите на реда в Мездра.
На 30.12.2018 година 32-годишният Н.Н. поканил в дома си в Мездра негови познати - живеещите в съседство братя-близнаци К.Д. и Д.Д. (на 30 години). Стопанинът подготвил за вечеря храна и питиета, като гостите купили спомагателна бутилка водка.
Вследствие на използван алкохол подсъдимият станал по – гръмък и избухлив, усилвал звука на музиката, остро реагирал на направените от братята забележки.
Около 3,00 часа през нощта Н.Н., без да е бил предизвикан по какъвто и да е метод, декларирал на К.Д. за раздразнението си от него. Гостенинът се опитал да обясни зародилата обстановка, само че бил застрашен с ликвидиране.
Веднага по-късно подсъдимият взел огромен кухненски нож и замахнал към гърлото на К.Д., като съумял да го нарани под брадата. Пострадалият направил опит да се защищити и вдигнал ръцете си, при което получил надълбоко порязване в региона на предмишницата. Последвала серия от мощни удари с ножа с устременост към шията и главата на К.Д. Независимо от опитите му за отбрана, подсъдимият му предизвикал порязвания по лицето, срязал палеца му, продължавайки да насочва закани за ликвидиране и да замахва ножа към него.
Подсъдимият последвал гостите и откакто му бил лишен ножа. Улучил Д.Д. с бутилка по главата и взел различен нож. Последвало сборичкване сред тримата, при което Н.Н. бил отхвърлен.
Пострадалите потърсили помощ от полицията и Спешна помощ.
Днес, 20.10.2021 година, след завършило правосъдно разследване съдът се произнесе с неоправдателна присъда по отношение на Н.Н., с която му е наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от 5 години при „ общ “ режим на изтърпяване. Той е наказан да заплати на К.Д. сумата от 30 000 лв. неимуществени вреди и 108 лв. имуществени вреди, претърпени от незаконното му действие. На другия потърпевш – Д.Д., подсъдимият следва да заплати 15 000 лв. неимуществени вреди и 124 лв. имуществени вреди.
Осъдителната присъда на първоинстанционния съд предстои на обжалване и митинг пред въззивната инстанция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР