Съдът призна Йоан Матев за невинен за убийството на Георги

...
Съдът призна Йоан Матев за невинен за убийството на Георги
Коментари Харесай

Съдът: Йоан Матев е невинен за убийството в Борисовата градина

Съдът призна Йоан Матев за почтен за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина София на 2-ри юни 2015-а година. Присъдата е взета с три на два гласа и беше произнесена от Руси Алексиев - ръководител на правосъдния състав.
Според правосъдния състав е несъмнено потвърдено, въпреки и с косвени доказателства, че подсъдимия Йоан Матев е лицето, което е снимано на камерите, което е участвало на мястото на престъплението и се е отдръпнало от него. Мнозинството от състава обаче смята, че няма доказателства, че точно Матев е държал ножа и е умъртвил Георги Игнатов.
За първи път Матев приказва за закононарушението преди да стартират пледоариите по делото във вторник. Пред съда той сподели, че не е направил това, в което го упрекват и че е схванал за убийството от медиите и обществените мрежи. Деянието е квалифицирано като осъществено „ по изключително непосилен начин”.
По време на закононарушението, обвиненият е бил малолетен, по тази причина оптималното наказване, което можеше да получи бе 12 години затвор. Родителите на Георги пък желаеха 400 000 лв. кръвнина. Присъдата на Матев може да се апелира в 15 дневен период пред Апелативния съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР