Съдът прекрати съдебното производство срещу пияния и дрогиран шофьор, който

...
Съдът прекрати съдебното производство срещу пияния и дрогиран шофьор, който
Коментари Харесай

Съдът прекрати производството срещу пияния и дрогиран шофьор, убил дете в Бузовград

Съдът приключи правосъдното произвеждане против пияния и дрогиран водач, който умъртви дете в Бузовград, заяви Българска национална телевизия.

На 11 ноември 2022 година 57-годишният Димитър Косев блъсна 14-годишния Иван Седмаков. Катастрофата стана на изхода на селото, където са се намирали три деца. Установено беше, че водачът е управлявал автомобила под въздействието на алкохол и опиати. Той избяга от местопроизшествието, укри се е и бе хванат четири часа по-късно в дома си. Пострадалото дете умря няколко дни по-късно в Университетската многопрофилна болница “Проф. доктор Стоян Киркович ” в Стара Загора.

На 15 ноември 2022 година Районният съд в Казанлък взе по отношение на Димитър Косев непрекъсната мярка за неотклонение “задържане под стража ”, само че при започване на тази година той беше освободен под парична гаранция.

Пред правосъдната палата през днешния ден беше плануван митинг, на който жители желаеха водачът да бъде осъден с цялата суровост на закона.

" Иван беше едно огромно сърце, непретенциозно дете, първенец. Всички фантазии му се разрушиха. Нашето семейство е съкрушено и унищожено и в никакъв случай няма да бъде същото. Чакаме оптималната присъда. Това безумство по пътищата би трябвало да спре. Днес е моето дете, на следващия ден може да е друго дете, никой не е застрахован ", сподели пoд Българска национална телевизия майката на починалото момче.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР