Съдът отказа да разпита по скайп Цветан Василев по делото

...
Съдът отказа да разпита по скайп Цветан Василев по делото
Коментари Харесай

Съдът отказа да разпита по скайп Цветан Василев

Съдът отхвърли да разпита по скайп Цветан Василев по делото КТБ. По-рано юристът му Константин Симеонов разгласи, че повече няма да влиза по съвещанията на мегаделото КТБ, в случай че Василев не бъде разпитан отдалечено.

Василев и още 17 души са подсъдими за източването на 2,5 млрд.лв. от КТБ. Като водач на проведената незаконна група се сочи точно Василев. Обвиненията са за заграбване на 2,5 млрд.лв. под формата на банкови заеми към десетки компании, следени от Василев, както и закононарушения по работа от длъжностни лица от Българска народна банка.

В началото на днешното правосъдно съвещание отбраната на Василев още веднъж изиска от съда да позволи неговия разпит по скайп с претекст, че когато през 2019 година бе поискано, съдът не се произнесе. След близо час арбитър Виржиния Петрова съобщи, че не е редно да се прекъсва разпита на очевидеца Орлин Русев, само че се произнася поради бележката, че не го е направила до момента.

Оставиха в ареста юрист на Цветан Василев

"Искането е възможно, тъй като всеки обвиняем има право да дава пояснение когато и да е на делото, само че това право не е безгранично. Трябват процесуални и механически благоприятни условия за реализиране. Разпитът посредством видеоконферентна връзка се основава на член 138, ал.7 от Наказателно-процесуален кодекс. Тази опция не е безусловна, тя зависи от решението на съда. Възможностите, дадени с изключителните правила, не са императивни, оставени са на преценката на съда. Към сегашния миг съдът намира настояването за безпричинно, тъй като правосъдното разследване не се е развило в задоволителна степен ", отсече съдът.

След това продължи с разпит на очевидеца Орлин Русев, някогашен изпълнителен шеф на КТБ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР