Съдът отхвърли молбата на бившия министър-председател Никола Груевски за отлагане

...
Съдът отхвърли молбата на бившия министър-председател Никола Груевски за отлагане
Коментари Харесай

НС в Скопие отряза Груевски за отлагане на изпълнението на присъдата му

Съдът отхвърли молбата на някогашния министър-председател Никола Груевски за отсрочване на осъществяването на присъдата за отнемане от независимост, осведоми Наказателния съд в Скопие.
" Молбата за отсрочване на осъществяването на глобата, избрана с влязлата в действие присъда на прокуратурата по обвинителния акт към делото " Танк ", беше отхвърлена ", се споделя в изказването на съда.
Страните по процедурата имат право да апелират в тридневен период.
Двете аргументи, на които се базира Груевски, са отговорностите, които има като народен представител на първо място поради настоящите процеси в Народното събрание, свързани с конституционните промени и втората, обвързвана с докторска степен, която отбрани през лятото т.е. книгата, която написа въз основа на тази степен.
Ако бъде отхвърлено и обжалването, Груевски ще би трябвало да влезе в пандиза " Скопие " на 8 ноември, където би трябвало да излежи присъдата си.
Върховният съд е идната инстанция, към който Груевски може да се обърне за избавление от пандиза, само че съгласно периодите и процедурите това не е допустимо да се случи преди 8 ноември.
Груевски бе наказан на две години отнемане от независимост по делото „ Танк “ т.е. за закупуването на мерцедес от 580 000 евро.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР