Съдът остави в ареста Червения пират. 35-годишният Илко Захариев е

...
Съдът остави в ареста Червения пират

снимка: Twitter

Коментари Харесай

Съдът остави в ареста Червения пират

Съдът остави в ареста Червения корсар. 35-годишният Илко Захариев е упрекнат за отправяне на закани до политици и магистрати.

По време на ареста му на 29 февруари у него бяха открити няколко телефона. От полицията настояват, че там са непокътнати имейлите, от които изпращал закани до разнообразни политици, магистрати, търговски центрове и учебни заведения.

„ Преди да ме арестуват, открих телефоните в кошче за преработване в столичен мол. Взех ги и ги дадох на сервиз в „ Лозенец “, с цел да си купя четки и материали. С закононарушения не се занимавам. По през целия ден се занимавам с математика, изобразяване – това, което съм учил “, сподели Захариев.

Съдът остави в ареста Червения корсар

„ Моето разбиране е, че той не е съпричастен към действието. В него са открити устройства, само че от моя подзащитен разбрах, че малко по-рано ги е намерил в столичен мол “, съобщи неговият юрист.

Той добави, че не е осведомен с изказванията, че е направил признания.

В правосъдната зала стана ясно, че обвиненият няма персонални документи. Захариев съобщи, че са му ги откраднали преди време.

По неговите думи той е проектант на свободна процедура. Твърди, че живее в София в апартамент чартърен.Освен това стана ясно, че е лежал в психиатрично заведение.

Полицията потегли по петите му откакто той изпрати заплашителни мейли до редица обществени персони.Следял новините и по този начин решавал на кого да написа. Мъжът води бездомнически метод на живот и няма възможност да е имал контакт с лица от престъпния контингент, напомня SafeNews.

 

Източник: bTV

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Крими & Темида.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР