Съдът определи стипендиите за ромчета като дискриминационни спрямо всички останали

...
Съдът определи стипендиите за ромчета като дискриминационни спрямо всички останали
Коментари Харесай

Съдът определи стипендиите за ромчета като дискриминационни спрямо всички останали българчета

Съдът дефинира стипендиите за ромчета като дискриминационни по отношение на всички останали българчета. Със свое решение от 13 януари 2020 година Върховният административен съд (ВАС) почете решението на Административен съд София град (АССГ).
През декември 2018 година той дефинира като дискриминационен плана на Центъра за просветителна интеграция на децата и учениците от етнически малцинства (ЦОИДУЕМ) към Образователното министерство - „ Подкрепа на ромските възпитаници за сполучливо довеждане докрай на приблизително обучение “. С това решение на висшата правосъдна инстанция се увенча с триумф над 3-годишната битка на „ Сдружение Азбукари “. Неговият ръководител Цвета Кирилова в жалбата си до Комисията за отбрана от дискриминация (КЗД) уточни, че този план е дискриминационен по отношение на всички останали българчета, които не са от ромския етнос. А КЗД реши, че планът не е дискриминационен.
Производството на Върховен административен съд е формирано по тъжба на решението на КЗД, която постанови, че планът на ЦОИДУЕМ не е дискриминационен. „ Сдружение Азбукари “ апелира решението на КЗД и жалбата беше почетена от АССГ. В отговор КЗД и ЦОИДУЕМ подадоха тъжба против решението на АССГ. Върховен административен съд удостовери решението на АССГ.
Това е в резюме историята за борбата сдружението против решението на КЗД, която сложи в ситуацията на противоположна дискриминация всички останали българчета, с изключение на ромчетата
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР