Съдът одобри споразумение между Софийска районна прокуратура и защитника на

...
Съдът одобри споразумение между Софийска районна прокуратура и защитника на
Коментари Харесай

Дадоха две години затвор на подсъдим за кражба на кола в София

Съдът утвърди съглашение сред Софийска районна прокуратура и бранителя на подсъдимия В. М. за незаконно лишаване на непознато МПС с желание да го употребява, както и за кражба, оповестиха от прокуратурата.
Подсъдимият В. М. се е признал за отговорен за това, че на 28.03.2020 година към 03,00 ч. в кв. „ Орландовци “, гр. София, незаконно е лишил непознато моторно транспортно средство – таксиметров автомобил на стойност 8 550 лв., благосъстоятелност на „ О.С. “ АД, от владението на лидера Т. Г. без негово единодушие с желание да го употребява.
Деянието е осъществено в пияно положение и за отнемането на транспортно средство В. М. е използвал мощ и заплашване. Докато се намирал в автомобила ръководен от Т. Г., подсъдимият отправил закани към лидера с думите: „ Ти знаеш ли кой съм аз? “, „ Ти на какъв ме правиш? “, „ Ти мене на вманиачен ли ме правиш? “, след което В. М. нанесъл голям брой удари с пестник по главата и по ръцете на Т. Г. Впоследствие В. М. издърпал контактния ключ на автомобила, взел го, седнал на мястото на лидера, привел автомобила в придвижване и потеглил.
В. М. е признал виновността си и за това, че на посочената дата и място от автомобила, благосъстоятелност на „ О.С. “ АД, е лишил мобилен телефон и други движимости, на обща стойност на 513 лв., от владението на Т. Г., без негово единодушие с желание незаконно да ги присвои.
С определение на Софийски областен съд на подсъдимия В. М. е наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от две години, което ще бъде изтърпяно при първичен непоколебим режим.
Споразумението не предстои на обжалване и има последствията на влезнала в действие неоправдателна присъда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР