Съдът обяви, че Петьо Блъсков и неговата Труд медиа, са

...
Съдът обяви, че Петьо Блъсков и неговата Труд медиа, са
Коментари Харесай

Блъсков и „Труд медия“ са осъдени за тормоз чрез руска пропаганда

Съдът разгласи, че Петьо Блъсков и неговата " Труд медиа ", са упражнили тормоз върху групи от българското население посредством разпространение на материали от съветската преса, завършени като класическа антизападна и прокремълска агитация. Става дума за материал със заглавие " Педерастите в Съединени американски щати бият паника ", преведен и оповестен буквално в онлайн изданието на вестник " Труд " на 2 септември 2019 година. Оригиналната обява на съветски език е оповестена в РИА " Катюша ".
Въпросното издание " Катюша " се самоопределя като " родолюбив уебсайт " по съветските стандарти за това.

След публикуването на български на този " фундаментален " журналистически труд е сезирана Комисията за отбрана от дискриминация. В сигнала се показва, че в публикацията се употребяват обидни, унижаващи и подбуждащи към предубеждения и ненавист прилагателни, а точно: " педерасти ", " перверзници " и " содомити ", оповестява

РИА " Катюша " разказва хомосексуалността като болест, а хомосексуалните хора като рискови - проведено и със злобен предумисъл внедряващи " сътрудници ", както " във управляващите и медиите ", по този начин и " в учебното заведение и опазването на здравето ", с цел да правят " нападателен напън “ върху съветската страна и " склоняват децата към рисково държание ". Онлайн изданието " Труд " е превело всичко това буквално.
В публикацията не се приложени доказателства, които да потвърждават тези проникновения, само че за сметка на това се приказва за " златния век на педерастия в Съединени американски щати ", който бил настъпил по време на мандата на Барак Обама.

В преводната публикация се твърди, че хомосексуалните хора " развращават безнаказано нашите деца в Интернет ", следва и апел да им се отнеме независимост на изложение. " Труд " изяснява, че има право да разгласява сходен материал, тъй като има независимост на словото и право на изложение.
Първо Комисията за отбрана от дискриминация е наложила на " Труд медия " насилствени административни ограничения, като е предписала на Петьо Блъсков да направи наложително няколко неща.

Първото е да създаде и вкара способи и механизми за самоконтрол в медията по желание на управлението ѝ и правила за недопускане на дискриминация. Второто е да се рапортува на Комисията за отбрана от дискриминация на резултатите от приложението на създадените механизми за самоконтрол. Третото е да се отстрани публикацията от електронната страница на вестник „ Труд “.

Петьо Блъсков апелира това решение пред Административен съд – София град, само че арбитър Цветанка Паунова споделя напълно изводите на комисия и споделя, че публикацията има искрено дискриминационно наличие и съставлява " тормоз ".
" Използваните квалификации внушават неприязън и накърняват достолепието и достойнството на лицата с друга полова ориентировка, основават враждебна и обидна за тях среда. Публикуваният материал съдържа прилагателни с одобрена отрицателна семантика, унижаващи достолепието на нехетеросексуалните хора ( " педерастите ", " содомити ", „ перверзници “), а по този начин също и извънредно отрицателни и оскърбителни стандарти, представящи половата им ориентировка като болест, а публичната им активност за повишение на равноправието им - като нападателен напън, като подмолна и непозволена активност ( " изстреляха сътрудниците си във управляващите и в медиите ", " намърдват в учебното заведение и опазването на здравето ", " содомията е проникнала даже в педагогическите университети ", " води страната към пропаст и като активност рискова за децата “) ", се споделя в правосъдното решение.
Въпросната публикация внушава на читателската публика една обща отрицателна визия по отношение на всички нехетеросексуални лица, освен това е необятно публикувана посредством средство за всеобщо осведомление.

Решението на съда може да апелира пред Върховния административен съд.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР